Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât cântăresc bateriile unui camion electric Mercedes eActros, şi cum e apreciat acesta de un proprietar al unei companii de transport

25 Iunie 2022 - 13:37
Redacţia PiataAuto.md
Un proprietar al unei companii de transport din Marea Britanie, deţinătoare a unei întregi flote de camioane specializate, mai ales din cele asociate muncii în construcţii, tot el autor al unui canal de YouTube, a testat de curând camion electric eActros al celor de la Mercedes, relevând mai multe date tehnice interesante, dar şi impresiile sale din perspectiva realistă a unui om direct implicat în transporturi cu camioane.
Printre datele tehnice interesante se numără greutatea bateriilor, parametri pe care aproape întotdeauna încearcă să-l eclipseze sau să nu-l spună deloc. Acesta menţionează despre două versiuni de Mercedes eActros, 300 şi 400, prima având 3 seturi de baterii, iar ce-a de-a doua — 4 seturi. Acesta a condus versiunea de 300, în segmentul de 19 tone, axat mai mult spre livrări regionale.
Pe un asemenea camion, cele 3 seturi de baterii oferă o capacitate totală de 336 kWh de energie, fiecare set având 112 kWh. Respectiv, versiunea 400 are 448 kWh în total. Versiunea eActros 300 promite până la 300 km autonomie, iar eActros 400 promite 400 km autonomie.
Fiecare set de baterii de 112 kWh cântăreşte 750 kg. Asta înseamnă că versiunea cu 3 baterii are, în total, 2,25 tone de baterii la bord! Cea cu 4 seturi de baterii are exact 3 tone de baterii. Şi aici vorbim de camioanele cu autonomie relativă mică, pentru livrări regionale!
Bateriile sunt localizate sub şasiu şi alături, iar încărcarea lor e relativ lentă, în comparaţie cu ultimele modele anunţate de Volvo şi Scania. Mercedes ia maxim 160-165 kW din prize. O încărcare de la 20 la 80% durează 1 oră şi 15 minute la o priză fast charge şi aproape 2 ore dacă vorbim de o încărcare completă. O priză de 22 kW, însă, precum cele care se întâlnesc pe drumurile noastre, ar însemna circa 13 ore de încărcare.
Vezi mai jos toate impresiile relatare de proprietarul companiei de transport şi analizeze sale din perspectiva proprietarului unei afaceri în transport.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter