Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât costă să exploatezi un BMW M5 V10 de 15 ani în Marea Britanie, inclusiv service şi carburanţi

16 Iunie 2022 - 13:42
Redacţia PiataAuto.md
BMW M5 din generaţia E60 în caroserie sedan şi E61 dacă vorbim de caroseria break, iese uneori în evidenţă drept un model de apogeu în istoria M5, întrucât a fost singurul cu motor V10, aspirat natural. Motorul livra 507 CP şi şi-a făcut un renume din a fi genial de plăcut, dar totodată foarte pretenţios în mentenanţa bună şi combustibil cu cifră octanică înaltă. Cât ar costa în zilele noastre exploatarea unei asemenea legende, însă, într-o ţară din Europa occidentală?
Întrebarea e foarte relevantă, pentru că adeseori taxele anuale în unele ţări, asigurarea şi costurile de carburanţi pot fi atât de mari, încât să eclipseze preţul de achiziţie al unui model. Iar un canal de youtube britanic a achiziţionat acum 3 luni un asemenea BMW M5, despre care am relatat anterior. Acum, după 3 luni de exploatare şi 7.000 mile parcurse, adică circa 11 mii km parcurşi, aceştia au venit la un nou schimb de ulei şi au publicat şi costurile totale de exploatare.
S-a adeverit că între timp, deşi starea motorului e foarte bună, acesta consumă cam 1 litru de ulei la fiecare 2.000 km. Asigurarea a fost foarte scumpă, de aproape 2.200 lire, iar taxa de drum pe jumătate de an — de 332.50 lire. Vizita iniţială la service a costat 2.666 lire, iar uleiul suplimentar, adăugate între vizite, a mai costat aproape 50 de lire. Vizita obişnuită a mai costat alte 550 lire, iar benzina consumată în cei 11 mii km, cu preţurile actuale la carburanţi, a mai însemnat 3.000 lire cheltuite! Suma totală cheltuită în 3 luni, a fost de 8.844 lire. Deci, o sumă deloc neglijabilă.
Sigur, în decursul următoarelor luni unele costuri ar putea scădea, iar la nivelul unui an complet costul lunar ar fi mai mic. Dar cu siguranţă, per total, costul de a exploata o asemenea maşină într-o ţară precum Marea Britanie e unul cât se poate de mare, aproape o treime fiind consumat de asigurare şi taxa de drum.
Vezi mai jos un video cu inspecţia mecanică a acestui BMW M5 şi cu mai multe informaţii despre particularităţile de exploatare a acestei maşini.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter