Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Comparaţie de autonomie între un Ford F-150 electric şi un GMC cu motor V8, ambele cu remorci

29 Iunie 2022 - 13:17
Redacţia PiataAuto.md
Pick-up-urile electrice sunt modelele care se bucură în prezent de cea mai mare atenţie în SUA, pentru că pick-up-urile, în general, sunt un segment de vehicule foarte popular peste ocean. Tot mai multe modele electrice noi ajung să fie lansate şi livrate, iar acum Ford F-150 Lightling, modelul electric ce poartă iniţialele celui mai bine vândut pick-up, ajunge la primii clienţi şi în primele teste. Şi un test intrigant tocmai a fost făcut de un canal de YouTube din SUA, în care un asemenea pick-up electric e comparat direct cu un pick-up cu motor de 6,2 litri V8.
Aşadar, când vorbim de modele electrice, întotdeauna ne interesează în primul rând autonomia. În cazul pick-up-urilor, autonomia are şi mai mult de suferit când acestea tractează remorci mari şi grele, uneori consumul chiar dublându-se. Dar, în acelaşi timp, deşi în cazul motoarelor cu benzină autonomia nu e atât de des menţionată, de fapt şi acolo cifra de kilometri parcurşi poate fi similară. Sigur, diferenţa e în viteza cu care te realimentezi, dar în contextul preţurilor usturătoare la benzină din prezent, acest argument ar putea fi eclipsat de costurile mult mai mici de încărcare a bateriei electrice.
La 100% baterie, Ford F-150 Lightling estima 282 mile de autonomie, echivalentul a 454 km, fără a şti cât va consuma cu remorca împreună. După ajustarea dimensiunilor remorcii în sistemul multimedia, Ford a estimat deja o autonomie de 160 mile, deci 257 km. O diferenţă notabilă, deci.

Concurentul îi este un GMC Sierra Denali cu motor de 6,2 litri V8. În rezervorul acestuia au încăput 24 de galoane, deci circa 91 litri de benzină. Teoretic, autonomia pick-up-ului V8 e mai mare.
Cu remorci grele, însă, cifrele de viaţă reală au început s-o ia razna repede. Pick-up electric consuma 1% de baterie la o milă parcursă, efectiv. Pick-up-ul V8 indica 7,6 mile per galon, ceea ce înseamnă un consum de 31,0 litri/100 km, în regim de condus constant! Comparativ, Fordul electric indica 0,7 mile per kWh, adică 1,12 km per kWh, sau un consum de 89,3 kWh/100 km, o cifră demnă de un camion sau un autobuz, de fapt!
Dezamăgitor, dar pick-up-ul electric a parcurs doar 85,9 mile până când bateria i-a fost aproape epuizată, la 9%, iar puterea era deja limitată la 90%. Deci doar 138 km autonomie, când e vorba şi de o remorcă grea în ecuaţie. Faţă de cele 320 mile promise fără remorcă, adică 515 km, rezultatul atins cu remorcă nu se ridică nici la o treime din autonomie iniţială.
Compararea a continuat cu încărcare parţială şi deplasări mai departe, dar rezultatele finale nu au schimbat concluzia. Iar pick-up-ul cu motor V8 şi-a îmbunătăţit niţel consumul. Vezi toată comparaţia în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter