(VIDEO) Cum arată o întrecere la urcat dealul între tractoare, desfăşurată de curând în Cehia

15 Iunie 2022, 13:57
Redacţia PiataAuto.md
Cehia produce nu doar automobile sau camioane admirabile, dar şi tractoare, cel mai cunoscut producător de tractoare din Cehia fiind Zetor. Şi pentru că există un producător local mare, dar şi pentru că agricultura are o istorie lungă de dezvoltare, şi pasiunea pentru tractoare ia uneori forme neaşteptate, precum întrecerile între tractoare. Duminica trecută, la 12 iunie, în oraşul Brezova nad Svitavou, la nord e Brno, unde e şi sediul Zetor, a avut loc o mare întrecere între tractoare de toate mărimile, eveniment botezat de cehi drept Tractoriadă.
Olimpiada tractoarelor a avut mai multe categorii de competiţie, după caii-putere — până la 30, până la 80, peste 80, tractoare fabricate autohton şi o categorie pentru mici vehicule cu rol de tractoare. Iar pe lângă asta, compania a fost susţinută de camioane Praga şi Tatra. Totuşi, tractoarele au fost în prim plan, iar acestea au avut şi probe în care au trebuit să parcurgă un traseu în pantă, la cronometru, dar şi probe în care un număr mare de tractoare urcau în paralel acelaşi deal abrupt.
Foto: Tractor Zetor, produs în Cehia

Pentru multe din tractoare, cu tracţiune spate, provocarea a fost să poată menţine aderenţa într-o asemenea urcare, or, acestea au tendinţa de a se ridica în două roţi. Deci, cursa a fost una pe cât de neobişnuită, pe atât de spectaculoasă.
Poţi vedea totul în video-ul de mai jos. Am setat video-ul să înceapă din momentul curselor paralele, dar poţi privi şi cursele contra cronometru de la început. Un lucru e clar, cehii ştiu cum să-şi ţină vină pasiunea pentru vehiculele produse în ţara lor.
Foto: Tractor clasic Zetor, în plin proces de urcare a dealului, ajutat să aibă aderenţă pe puntea faţă
0
6,199
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!