(VIDEO) Cum arată şi cum sună un Brabus E 6.5 W210, E-Class-ul de acum 25 de ani, care putea atinge 319 km/h

5 Iunie 2022, 19:10
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz E-Class W210 a fost o maşină cameleon, într-o mare măsură, or, a fost modelul care arăta elegant pe dinafară, dar se conducea pe cât de confortabil, pe atât de dinamic, iar pe lângă motorizările generoase, pe care le producea însăşi producătorul german, existau şi o mulţime de versiuni modificate de AMG, dar şi de Brabus. Una din cele mai fascinante şi absolutiste versiuni dintre toate era Brabus E 6.5.
În acele vremuri, indicele 6.5 însemna că motorul era unul de 6.5 litri. Sub captă, aşadar, era un motor V8, cu indicele M119, care avea 5.0 litri la origine. Era, practic, motorul care s-a montat pe atunci şi pe versiunea E 50 AMG, dar cei de la Brabus au mărit alezajul şi cursa cilindrilor de la 96.5 mm x 85 mm la 100 x 101 cm. Astfel, cei 8 cilindri însumau o cilindree de 6,345 cm cubi, care a fost rotunjită la 6.5 litri în comunicare.
Motorul a rămas aspirat natural, dar a primit valve de diametru mai mare şi o reprogramare a calculatorului care dirija combustia. În rezultat, un asemenea Brabus E 65 dispunea de 450 CP şi 662 Nm cuplu maxim, toţi trimişi pe puntea spate! Chiar şi aşa, maşina atingea suta în 5.1 secunde!
Când a dezvoltat acest E-Class modificat, Brabus a anunţat că vrea să atingă 200 mile la oră cu el, adică 322 km/h. În viaţa reală, la omologare, maşina a atins „doar” 319 km/h. Deci, două mile la oră n-au ajuns pentru ţinta finală. Asta i-a făcut mai târziu pe cei de la Brabus să mai dezvolte alte versiuni, dar acest E 6.5 a rămas unul din cele mai ameţitoare E-Class-ul câte s-au modificat vreodată la Brabus în toată istoria!
În video-ul de mai jos un asemenea Brabus E65 din SUA e explorat în zilele noastre. E un exemplar cu nici 60 mii mile parcurse, păstrat într-o formă superbă, iar motorul V8 de cilindree imensă sună de-a dreptul mefistofelic. În zilele noastre, asemenea sunetele de motoare pur şi simplu nu mai există!
0
5,546
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!