(VIDEO) Cum are loc schimbarea unei anvelope de avion la Boeing 747

17 Iunie 2022, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Schimbarea unei anvelope poate fi un proces relativ uşor dacă are loc la un automobil, sau ceva mai complicat dacă e vorba de un camion. Cât de complexă poate fi, însă, schimbarea unei anvelope de avion? Cât de frecvent trebuie înlocuite anvelopele la un Boeing 747? Ei bine, un pilot, autor al unui canal de YouTube, a răspuns de curând la aceste întrebări într-un filmuleţ elocvent. Iar întregul proces de schimb al anvelopei de avin a durat doar 15 minute!
Sarcina asupra anvelopelor e diferită în funcţie de poziţionarea lor pe trenul de rulare. Dar, în general, o anvelopă de pe Boeing 747 trebuie schimbată o dată la 100 de aterizări, cu inspectări la fiecare aterizare.
În video-ul de mai jos, pilotul a fost martor al unei schimbări de anvelope pentru un Boeing 747 de tip cargo, la aeroportul din Luxemburg. De fapt, timpul atât de scurt de schimbare e datorat şi faptului că anvelopa vine deja cu janta montată. Astfel procesul înseamnă câteva etape de scoatere a elementelor de siguranţă din jurul roţii, scoatere a roţii cu ajutorul unui utilaj hidraulic şi montarea anvelopei cu ajutorul aceluiaşi utilaj. O asemenea anvelopă nu poate fi montată fără utilaje hidraulice, or, ea cântăreşte circa 220 kg cu tot cu janta de pe ea.
Totuşi, întregul proces a mecanizat la maxim, cu proceduri clare şi consecutive, astfel încât totul se desfăşoară în siguranţă, fiind chiar mai rapid decât schimbul de anvelopă la o maşină. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,099
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!