(VIDEO) Cum e testată protecţia unei Toyota Land Cruiser 300 blindată la nivel VR7 în Canada

16 Iunie 2022, 15:09
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Land Cruiser e printre maşinile preferate ale atelierelor de blindaj din întreaga lume, datorită dimensiunii sale, construcţiei iniţiale cu rezerve inginereşti, motoarelor mari, capacităţilor de offroad şi o oarecare discreţie exterioară. Dar există diferenţe şi în abordările de blindaj, de la calitate până la gradele oficiale de blindaj pe care le obţine o maşină. Nivelul VR7 e unul din gradele de vârf folosite pentru maşinile civile, non-militare, iar pentru a se asigura un asemenea blindaj, e nevoie de o protecţie desăvârşită, protecţie care e supusă unor teste extraordinare.
Canadienii de la atelierul INKAS, specializat în automobile blindate, tocmai au anunţat că versiunea blindată a noii Toyota Land Cruiser 300, creată de ei, a obţinut certificarea supremă ţintită, de VR7. Şi pentru că e atât de greu să obţii recunoaşterea unei protecţii de top pentru orice maşină, cei din Canada au publicat şi un video cu modul în care a fost testată Toyota blindată de ei, în cadrul acestui proces.
Asupra maşinii s-au tras 780 de gloanţe de diferit calibru, inclusiv de 7,62 mm. Pe lângă asta, pe acoperişul maşinii au explodat 6 grenade succesiv, inclusiv câte 2 simultan, sub maşină a explodat două alte grenade mai puternice, succesiv, şi alte 4 de tipul celor ce au fost declanşate pe acoperit. Iar pe lângă asta, maşina a îndurat şi o explozie de 15 kg de trotil pe lateral, la 2 metri de ea.
Rezultatul a fost impecabil — zero deformări interioare, toate portierele, geamurile şi întreaga structură au rezistat exemplar. Prin urmare, noua Toyota Land Cruiser 300, modificată cu iscusinţă de atelierul din Canada, şi-a câştigat gradul suprem de blindaj şi poate asigura acum protecţia desăvârşită la bordul său.
Vezi mai jos video-ul cu procesul de testare, publicat de canadieni.
0
3,156
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!