(VIDEO) Cum poate o întoarcere nesemnalizată, în loc nepermis, provoca un accident în care altcineva să fie declarat vinovat

16 Iunie 2022, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Menţinerea distanţei faţă de vehiculele din faţă e una din măsurile de precauţie de bază în condus, dar totuşi, atunci când vehiculul din faţă acţionează impredictibil şi neregulamentar, situaţia devine interpretabilă. Ce se întâmplă dacă cel din faţă frânează şi virează brusc stânga într-un loc nepermis, de exemplu, iar cel din spate nu reuşeşte să frâneze în timp util? Ei bine, cel din spate are toate şansele să fie declarat el vinovat de accident, chiar dacă încălcarea primară a altui şofer a generat situaţia de accident, la fel ca şi într-un video filmat astă-noapte în Chişinău, de camera de bord a unui vizitator.
Ora şi data indicată în video nu e corectă, ne-a indicat autorul filmării, totul s-a produs astă-noapte în jurul orei 23:30, pe strada Vasile Alecsandri. Din fericire nu a fost vorba de un accident, pentru că şoferul din spate a reuşit să frâneze, dar situaţia din video poate servi drept exemplu a scenariilor impredictibile care ar putea apărea în Chişinău.
Maşina din faţă circula pe Alecsandri pe banda şi la un moment dat a început a se depărta de linia dublă continuă, spre banda dreaptă, frânând. S-ar fi putut presupune că va urma o schimbare de bandă spre dreapta, nesemnalizată. Însă, de fapt, a urmat o întoarcere bruscă spre stânga, fără aprinderea indicatorului şi cu ignorarea liniei continue. Şi probabil fără a privi în oglindă pentru a urmări şi traficul din spate. În rezultat, toată situaţia a fost aproape de un accident cu ciocnire din spate a Toyotei. Şi, într-un asemenea accident, cel mai probabil şoferul de Toyota ar fi fost amendat doar pentru virare neregulamentară, iar vinovat de accident ar fi fost cel ce n-a reuşit să frâneze. Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
1,825
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!