(VIDEO) Cum sună motorul V8 de 7,5 litri cu supercharger al unui Buick din mâinile lui Richard Hammond

20 Iunie 2022, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Fanii trio-ului Hammond, Clarkson şi May şi ai emisiunii Gran Tour ar putea recunoaşte acest Buick dintr-unul din episoadele mai recente. A fost maşina aleasă de Richard Hammond pentru episodul special, filmat în Scoţia, când toţi cei 3 au călătorit cu maşini americane somptuoase. Şi e un Buick Riviera imens cu un motor de 7,5 litri V8, care mai are şi un compresor mecanic instalat deasupra, atât de mare încât a fost nevoie să fie tăiată şi capota.
Ei bine, la puţin timp după acel episod, Hammond şi-a cumpărat acea maşină pentru propria colecţie şi a pus-o în garaj, fără a mai umbla la ea. După mai mult timp, a încercat o dată să o repornească, dar nu i-a reuşit. De curând, însă, s-a încăpăţânat să-şi pornească din nou maşina americană cu V8 imens şi a adus două mici canistre de benzină doar pentru ca motorul să aibă cu ce porni.
După câteva tentative, i-a reuşit. Nu lucrau constant toţi cilindri, uneori unii se mai retrăgeau din acţiune, dar chiar şi aşa, în acustica unui garaj acel motor imens de Buick, cu compresor, sună pur şi simplu înfiorător şi magnific în acelaşi timp. Şi apoi, însăşi procesul de readucere la viaţă a unui asemenea monstru V8 e captivant. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,824
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!