(VIDEO) Cum sună şi câţi cai-putere mai are un Barkas B1000 cu motor în 2 timpi, pus pe un stand în Ungaria

22 Iunie 2022, 19:17
Redacţia PiataAuto.md
Barkas B1000 a fost microbuzul din Germania de Est de cândva, care avea un motor de doar 3 cilindri şi, aşa cum era specific industriei auto de acolo, în 2 timpi. De fapt, era un motor de pe Wartburg, cu adaptări minime, însă dubiţa devenise renumită pentru sarcina sa utilă de 1.000 kg, de unde şi indicele B1000 din denumire.
La acea vreme motorul de 993 cm cubi şi 3 cilindri dezvolta 44 CP, iar în 1969 puterea a crescut la 46 CP , iar modelul a continuat să se producă încă mulţi ani până după anul 1990. Acum câteva luni, noi am publicat un articol cu multe detalii captivante despre ingineria şi istoria lui Barkas B1000, dar azi vorbim despre un exemplar din Ungaria, restaurat frumos.
Restaurarea maşinii a mers chiar mai departe decât originalul, pe ea punându-se un carburator îmbunătăţit şi alte câteva piese de calitate mai modernă, inclusiv ulei de performanţă, dar a fost păstrată ingineria originală. Totuşi, pusă pe dyno stand, maşina a indicat 54 CP şi 69 Nm, deci simţitor mai mult decât versiunea originală a motorului, ieşit din uzină!
Proprietarul acestuia Barkas şi autorul ideii de a-l modifica în asemenea mod e un tânăr care a reuşit să creeze un B1000 demn de admiraţie, iar datorită jantelor sale albe şi luciului pe care-l emană toate micile detalii, e cu siguranţă un magnet de priviri.
Vezi mai jos testarea propriu-zisă pe dyno stand, unde poţi auzi şi cum sună acest motor în 2 timpi şi 3 cilindri când e turat la maxim. Video-ul e în maghiară, deci vizionarea întregului video e relevantă doar dacă se întâmplă să cunoşti limba, pentru că subtitrele lipsesc. În schimb, sunetul motorului şi aspectul acestui Barkas B1000 nu are nevoie de traducere.
0
7,988
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!