Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum arată un microbuz VW T3 cu motor W12 de 6,0 litri de Audi

29 Iunie 2022 - 20:41
Redacţia PiataAuto.md
Ieri scriam într-un articol despre istoria neştiută a ediţiei din Africa de Sud a lui VW T3, unde modelul a avut o viaţă mult mai lungă, până în anul 2002, şi unde, mai mult de 10 ani, a fost echipat cu motoare de origine Audi, cu 5 cilindri în linie. Ei bine, acea experienţă din istoria lui T3 i-a inspirat în zilele noastre pe fanii modelului să încerce să instaleze şi alte motoare de Audi.
Iar amplasarea în spate a motorului, pe un microbuz cu forme atât de simplu, lasă libertatea de a folosi spaţiul de acolo la discreţie, un motor mai mare consumând doar din spaţiul interior. Iar când modifici un asemenea T3 ca un proiect creativ, de dragul aspectului şi experienţei şi nu pentru a transporta saci şi palete cu el, diminuarea spaţiului nu e o problemă. Aşa că unii proprietari au ajuns la modificări cu totul deocheate.
Este şi cazul lui Ron, din Germania, care şi-a transformat microbuzul într-un vehicul fabulos. A luat un motor de 6,0 litri W12, de pe generaţia D3 a lui Audi A8, şi l-a montat cu succes în spate. De fapt, motorul W12 e mai compact decât V8-ul, datorită arhitecturii sale, iar în forma sa de stoc, acest propulsor W12 livra 450 CP! Puşi pe un T3, asta înseamnă o experienţă de neuitat.
Maşina a mai primit cadrane de bord de la un Audi S8, o cutie de viteze tot de origine Audi, care a venit şi cu padele dedicate. Şi, pe lângă, asta, are şi un lucru la fel de important: un sistem de eşapament pe măsură să-i accentueze arhitectura şi cilindreea motorului savuros de sub.. nu, nu sub capotă, ci sub podeaua din spate. Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter