(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Audi quattro cu 5 cilindri şi 500 CP, construit în zilele noastre să perfecţioneze legendarul model

3 Iunie 2022, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Audi quattro, originalul, apoi toate derivatele sale civile, probabil nu mai au nevoie de nicio prezentare, or, de acolo începe epoca de aur a celor de la Audi. Prin urmare, e absolut firesc că până şi azi Audi quattro a rămas unul din modelele esenţiale, pe baza căruia fanii încearcă să facă fie restaurări, fie modificări.
O companie din Germania, pe nume LCE Performance, s-a specializat în ultimii ani în asemenea restaurări şi perfecţionări ale diferitor ipostaze de Audi quattro. Maeştrii de acolo au creat şi versiuni apropiate de quattro-ul de raliu, dar şi versiuni în stilul celor civile. Acum, însă, au creat un asemenea quattro cu o putere dusă la maxim, dar şi cu un interior modernizat, care să facă uz de materiale mai moderne şi să perfecţioneze legendarul model.
Printre perfecţionări se numără aerul condiţionat, Alcantara pe bord, scaunele mai confortabile — lucruri care pot fi pe placul unor şi displace altora.
Dar cele mai picante perfecţionări vin de sub capotă, de la un motor cu 5 cilindri în linie, care a primit o turbină imensă, care-l duce la 500 CP. Iar de aici încolo totul capătă o doză de nebunie dulce fantastică, însoţită de un sunet pe care nu te mai saturi să-l asculţi.
În esenţă, în video-ul de mai jos e acest Audi quattro replicat în zilele noastre, care scoate un sunet superb timp de 8 minute, în toate notele şi variaţiile posibile. Un soi de magnum opus al acestui atelier din Germania, care-şi merită preţul exorbitant de circa două sute de mii de euro.
0
3,508
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!