(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce noua Toyota Supra în comparaţie cu cea legendară cu motor 2JZ

21 Iunie 2022, 19:58
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Supra e una din legendele cu statul de excepţie în istoria auto, care şi-a obţinut gloria mai ales prin ingineria superbă pe care a adus-o fanilor. Şi ne referim aici mai ales la ultima din generaţiile clasice, A80, produsă între anii 1993 şi 1998, cea care avea renumitul motor 2JZ de 6 cilindri în linie sub capotă. Au existat versiuni aspirate natural, cât şi turboaspirate, dar până şi motorul turbo putea fi uşor dus la valori mai mari de putere, devenind unul din modelele preferate de cei care-şi doreau modificări.
Pe de altă parte, noua Supra vrea să renască acelaşi spirit, dar o face cu un substrat tehnic de BMW, dar tot cu un motor de 6 cilindri în linie, de 3.0 litri. E însă un motor german, fireşte. Iar japonezii lansează tot soiul de versiuni interesante, în încercarea de a stimula aceeaşi pasiune pentru noul model. În video-ul de mai jos, britanica Becky Evans, despre care scriam anul trecut că e o pasionată auto cu un canal de youtube interesant, conduce o Toyota GR Supra 3.0 Pro, de 335 bhp sau 340 CP. Apoi, conduce şi Supra cea clasică, în generaţie A80. Apoi ambele ajuns şi pe mâinile unui pilot, pentru a le compara timpii.
Rezultatul e oarecum de aşteptat. Modelul mai nou e mai rapid în timpii de circuit. Însă nu şi în emoţia de condus, ba chiar şi în sunetul livrat de motorul legendar de sub capotă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,084
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!