Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Jaguar XJ V12 din 1978, cu cutie manuală, turat în zilele noastre

28 Iunie 2022 - 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele V12, nu neapărat de cilindree mare, erau considerate cândva drept cele care dispun de cel mai melodios sunet, mai ales dacă sunt create pentru performanţă şi turaţii mari. Şi au fost perioade în care toţi producătorii care voiau să concureze în liga performanţei aveau obligatoriu motoare V12 superbe pe maşinile lor. Jaguar a fost unul dintre ei.
Unul din cele mai interesante modele, produse de la Jaguar, pe lângă legendele ştiute de toată lumea, a fost XJ Coupe din seria 2. Era un coupe mare, un grand tour adevărat, cu linii unice în felul în care plafonul trecea spre portbagaj, pe care alte iteraţii ale lui XJ nu le-au mai reparate. Maşina putea avea sub capotă fie un motor de 6 cilindri în linie, fie efectiv versiunea dublă a lui, V12. Acesta avea 5,3 litri cilindree, era aspirat natural, şi scotea peste 290 CP. Şi acel motor putea veni cu cutie manuală şi obligatoriu cu tracţiune pe spate.
Iar cutia manuală permitea să fii comandatul absolut al turaţiilor. Şi maşina asta fusese produsă într-o perioadă în care memoria lui E-Type era încă proaspătă, iar Jaguar încă era sinonim mai mult cu sportivitatea şi performanţa, decât cu luxul negrăbit. Aşa că şi motorul sună pe măsura reputaţiei.
În video-ul de mai jos un Jaguar XJ V12 e condus chiar de proprietarul său britanic, un om pasionat de maşini, fondator al revistei auto evo, cândva, iar în prezent pasiunea sa pentru Jaguar l-a făcut un consultant pe modelele de performanţă ale producătorului britanic. Aşa că Jaguarul e în mâini bune, iar pedala acceleraţie e apăsată de cineva cu suficientă înţelegere şi experienţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter