(VIDEO) Duel fascinant între Rolls-Royce şi Bentley, ambele cu motoare de 12 cilindri

18 Iunie 2022, 12:46
Redacţia PiataAuto.md
Modelele celor de la Rolls-Royce şi Bentley au motoare mari, cu cilindree imensă şi putere din belşug. Dar, de obicei, filosofia lor presupune altceva decât o accelerare în timp minim posibil de la 0 la 100 km/h. Filosofia celor de la Rolls-Royce, spre exemplu, presupune că puterea trebuie livrată fără efort, aproape plutind, fără zvâcniri, motiv din care maşinile lor n-au regim sport sau padele pentru cutia de viteză. Aşadar, un duel între asemenea modele ar fi cât se poate de intrigant şi impredictibil.
De fapt, există inevitabil şi nişte presupuneri iniţiale că Bentley ar fi mai rapid, or, în ultimii ani Bentley a avut mai mult accent pe sportivitate cu ultimele modele, în timp ce Rolls-Royce a rămas neclintit de conservator. Modelele din duelul britanic de mai jos sunt un Bentley Continental GT Speed, cu motor W12 de 660 CP şi 900 Nm, echipat cu tracţiune integrală, şi un Rolls-Royce Dawn cu tracţiune pe puntea spate, echipat cu un motor V12 de 6,6 litri, care livrează 570 CP şi 830 Nm. Pe deasupra, Rolls-Royce e şi cu peste 100 kg mai greu, ambele cântărind în jurul A 2,5 tone.
Deci, nu mai rămâne nicio urmă de impredictibilitate şi e clar cine ar trebuie să câştige. Mai degrabă dilema rămâne în cât de mare va fi diferenţa dintre cele două maşini luxoase. Vezi întregul duel epic în video-ul de mai jos.
0
2,969
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!