(VIDEO) Duel între Lexus IS şi Dodge Charger, două din ultimele modele cu V8-uri fără turbină

23 Iunie 2022, 13:08
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele aspirate natural au rămas o raritate în zilele noastre, iar dacă mai vorbim şi de V8-uri fără turbină, atunci ele sunt de-a dreptul puţine la număr. Şi dacă ne-am gândi nu la un coupe cu siluetă sportiv, ci la un sedan cu V8 aspirat sub capotă, atunci lista ar fi extraordinar de scurtă. Şi Lexus IS 500, alături de Dodge Charger 392, ar fi printre puţinele modele ce o populează. Iar în SUA ar fi singurele două modele!
Astfel, un duel între aceste două modele e unul deosebit de intrigant, mai ales că va fi şi o întrecere între ingineria japoneză şi cea americană, cu a abordare uşor diferită a V8-urilor. V8-ul de sub capota lui Lexus IS 500 are 5,0 litri capacitate şi livrează 479 CP. Dodge Charger, de cealaltă parte, are un V8 de 6,4 litri, care dezvoltă 492 CP. Deci, o diferenţă de doar 13 CP, însă există şi o diferenţă notabilă în greutate pentru Charger, care e mai greu.
Lexus trebuie să învingă într-un asemenea context, nu-i aşa? Aşa e, din două încercări, Lexus a pornit mai bine la start şi a învins duelurile, demonstrând că poate transpune mai bine puterea pe asfalt, mai ales la pornire. La întrecerile din mişcare, încă, Dodge şi-a luat revanşa.
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
1,451
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!