(VIDEO) Duel între un Audi Quattro de raliu din 1985 şi un Audi RS3 din zilele noastre

11 Iunie 2022, 13:57
Redacţia PiataAuto.md
Audi Quattro a fost modelul care a scris istorie pentru Audi în cursele de raliu, dar şi pentru întreaga disciplină de motorsport, de la el până azi tracţiunea integrală devenind un ingredient obligatoriu dacă vrei să învingi. În ipostaza sa de raliu, din 1985, de exemplu, Audi Quattro scotea 500 CP din motorul său turboaspirat de 5 cilindri în linie. Iar un asemenea Audi s-a aventurat într-un duel alături de un Audi modern.
Din gama modernă, Audi RS3 are o filosofie relativ apropiat, făcând un tot de un motor de 5 cilindri în linie, din care scoate 400 CP. Are însă o cutie automată modernă şi rapidă, launch control şi multe alte sisteme. Desigur, face uz şi de un sistem de tracţiune integrală quattro, deşi sistemul e diferit faţă de cel din 1985, iar motorul e amplasat transversal, nu longitudinal.
Ei bine, cine crezi că a învins — legendarul model de raliu de cândva, sau modelul mai nou, pentru că ar şti să pună mai bine puterea pe asfalt? Te-ai gândit la cel nou, nu-i aşa? Nu, nu el e învingător. Modelul clasic, legendar, a fost cel care a arătat strănepotului său cine e adevăratul maestru, încă, în toată ecuaţia.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,513
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!