Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel între un Ferrari clasic şi o Kia EV6 electrică modernă, cu puteri apropiate

30 Iunie 2022 - 14:10
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice au evoluat atât de mult în zilele noastre, încât livrează parametri de putere care cu doar 20-25 de ani în urmă erau proprii doar supercar-urilor. Iar lipsa cutiei de viteze şi cuplul imens, disponibil de la prima turaţie în cazul electricelor, accentuează şi mai mult abilitatea acestora de a livra senzaţii impresionante de accelerare. Dar, cât de rapizi ar fi un asemenea automobil electric, spre exemplu o Kia EV6, în comparaţie cu un supercar de acum 20-25 de ani?
Jurnaliştii britanici au pus la linia de start o Kia EV6 cu două electromotoare, care însumează 325 CP şi 605 Nm. Adversarul de duel i-a fost un Ferrari F355, model care a fost produs între 1995 şi 1999 şi care avea un V8 de 3,5 litri, capabil să livreze 380 CP şi 360 Nm. Kia e cu tracţiune integrală, iar Ferrari e cu tracţiune spate. Kia are mai mult cuplu, iar Ferrari mai multă putere. Şi, mai ales, Kia cântăreşte 2.090 kg, în timp ce Ferrari cântăreşte 1.350 kg!
Aşadar, cine crezi că a învins? Maşina electrică, nu? Datorită cuplului, tracţiunii şi datorită faptului că e nouă şi, deci, pare mai progresistă. Dar Kia a învins doar prima dată, când Ferrari a avut un start stângaci. Ulterior, Ferrari a fost cel care a învins şi la start de pe loc, şi la start în mişcare, ba chiar şi la frânare, modelul clasic Ferrari frânând mai bine cu o diferenţă uriaşă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter