(VIDEO) Fascinantul Ford Transit electric de 2.000 CP, cu ingineria la vedere, pusă în acţiune

24 Iunie 2022, 12:11
Redacţia PiataAuto.md
Ieri vă anunţam despre un nou Ford Transit electric, cu 2.000 CP putere, pe care cei de la Ford l-au adus la festivalul de viteză de la Goodwood, într-o surpriză absolută. Spuneam că Ford are o tradiţie de a mai fi lansat de câteva ori în istorie Transit-uri demenţiale toate numite SuperVan şi construite în exemplare singulare, dar e pentru prima dată când o asemenea creaţie e propulsată electric. Azi aflăm deja că cei de la Top Gear au reuşit să vadă pe viu acest Transit electric, să-i descoase ingineria şi să-l pună în acţiune.
Aflăm, aşadar, că cele 4 electromotoare sunt divizate cât două pe fiecare ax, dar fiecare din cele două sunt cuplate la câte o cutie de viteze pe fiecare ax, şi câte un diferenţial, iar asta e şi explicaţie vitezei menţionate ieri, de 320 km/h.
Cei 15 kWh capacitate ai bateriei pot asigura o autonomie de doar 35 km, suficient pentru tururi scurte de circuit. Însă, cu 320 km/h în linie dreaptă, bateria s-ar epuiza cam în... 5-6 minute.
La interior există un sistem multimedia pe centru, însă tot habitaclul e unul spartan, ca la un bolid de curse. Şi aşa a fost întotdeauna la aceste Transituri SuperVan.
Video-ul de mai jos conţine şi o discuţie cu unul din piloţii implicaţi în dezvoltarea acestui Ford Transit, dar şi un tur de circuit, cu super dubiţa electrică în acţiune.
0
3,929
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!