Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ford a dezvăluit o dubiţă Transit de 2.000 CP, cu propulsie electrică

23 Iunie 2022 - 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Ford Transit e unul din cele mai de succes modele din istoria Ford în materia de vânzări, iar din când în când inginerii Ford mai creau câte un experiment fascinant, punând motoare imense şi transformând dubiţa într-o cărămidă cu performanţe de supercar. Acum, însă, cei de la Ford au creat un Transit electric, cu o putere mai mare decât a lui Rimac Nevera, nemaivorbind de Tesla Model S Plaid sau Lucid Air Performance!
Dezvăluirea a avut loc azi atât online, cât şi pe viu, la festivalul de viteză de la Goodwood, din Marea Britanie. E o creaţie produsă într-un singur exemplar, doar de dragul fascinaţie, la fel cum au fost construite şi alte Transit-uri similare din istorie. Dar, totuşi, produce o fascinaţie uriaşă.
Dubiţa are 4 electromotoare, la fel ca Rimac, care totalizează 2.000 CP. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h e de imediat sub 2 secunde, deci Transitul demenţial se aliniază şi la performanţe cu hipercar-urile de gen Rimac Nevera sau Tesla Model S Plaid.
Doar că, pentru a atinge asemenea acceleraţie, maşina a fost uşurată, făcând uz de o baterie mică, de doar 50 kWh, răcită cu aer. În viaţa reală, o asemenea baterie ar fi prea mică pentru o autonomie decentă, dar în cazul acestui prototip, ea e suficientă pentru a demonstraţiile din faţa publicului.
Pe lângă asta, acest Transit SuperVan declară abilitatea de a atinge viteze de până la 320 km/h, fapt care e de-a dreptul incredibil pentru un vehicul propulsat electric! E cât se poate de cert, deci, că această creaţie electrică e cel mai rapid Transit creat vreodată.
Vezi mai jos şi alergarea pe viu a acestui Ford Transit, realizată azi la Goodwood.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter