(VIDEO) Manevre de neînţeles, pe acostamente, ale unui microbuz cu plăcuţe lituaniene prin traficul de la marginea Chişinăului

3 Iunie 2022, 08:33
Redacţia PiataAuto.md
Unele maniere de condus în trafic par dea dreptul nejustificate şi de neînţeles, fiind periculoase şi absurde, riscând generarea de accidente grave. Asemenea manevre de trafic, ale unui Mercedes Sprinter de la marginea Chişinăului, au fost surprinse de un vizitator, care ne-a expediat un material video surprins de camera lui de bord la redacţie.
Autorul video-ului ieşea la traseul Leuşeni-Chişinău din sectorul Buiucani, a făcut dreapta şi a folosit banda dreapta de accelerare a acelui drum, pentru a se integra ulterior în traficul pe o singură bandă. În ultimul moment, însă, pe partea dreaptă a apărut un Mercedes Sprinter cu plăcuţe lituaniene, care, atunci când s-a terminat banda a mers pe acostament, apoi a fentat maşina alăturată, venind efectiv peste ea şi impunând-o să iasă pe contrasens. Am inclus intenţionat şi manevra de virare la dreapta de pe traseu, pentru a nu se lăsa impresia că istoria a avut vreo parte anterioară.
După ce maşina care filma a ieşit pe contrasens şi a frânat, a continuat deplasarea după microbuz, iar la scurt timp, acel Mercedes Sprinter a recidivat din nou şi a apucat-o pe acostament exact înainte de unirea cu traseul Străşeni-Chişinău, ignorând indicatorul de cedare a trecerii şi un camion cu 5 axe, care venea de pe drumul principal.
Marea întrebare este dacă se va putea poliţia autosesiza, atât timp cât microbuzul are plăcuţe lituaniene. În mod normal, e la fel de posibil, cu un mic mai mult efort de a solicita informaţii de la poliţia de frontieră, pentru a identifica şoferul care a introdus în ţară microbuzul, iar apoi procesul de documentare a încălcărilor rutiere ar fi aproximativ acelaşi. Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.
0
3,642
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!