(VIDEO) Poliţia din Moldova a început a folosi dronele pentru a depista pietonii care traversează neregulamentar şi şoferii care nu opresc la treceri

7 Iunie 2022, 14:22
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă că-n ultimele zile a desfăşurat o operaţiune de depistare a pietonilor care traversează neregulamentar şi a şoferilor care nu opresc la treceri. De această dată, însă, poliţia a folosit atât automobilele de serviciu, cât şi drone, care au identificat încălcările de sus.
În total, în interval de o săptămână, poliţia a amendat în asemenea mod 469 de şoferi şi 490 de pietoni din întreaga ţară.
Pentru că au fost folosite şi dronele, am vrut să aflăm de la poliţie dacă acestea au avut cu adevărat rol de documentare a încălcărilor, fapt care ne-a fost confirmat de ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică al IGP. De asemenea, ne-a fost confirmat şi faptul că dronele folosite fac parte deja din dotarea poliţiei.
Prin urmare, de acum încolo în Moldova atât pietonii, cât şi şoferii, riscă să fie văzuţi de sus, de drone, şi amendaţi dacă încalcă regulile de traversare a străzii sau cedare a trecerii pietonilor. Vezi mai jos un video cu modul de operare a dronelor din dotarea poliţiei.
0
2,466
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!