(VIDEO) Rândurile de camioane la vama Leuşeni-Albiţa continuă să fie de peste 10 km, în 3 zile o şoferiţă de camioane a înaintat 6 km şi mai are 4 km

8 Iunie 2022, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Situaţia rândurilor imense de camioane de la vama Leuşeni-Albiţa dintre Republica Moldova şi România continuă a fi la fel de gravă ca şi acum două zile, când scriam că rândurile ajung la peste 10 km lungime, trecând de intersecţia cu traseul spre Lăpuşna şi Hânceşti. Un video nou, publicat pe canalul de Telegram al jurnalistului Dumitru Ciorici, arată rânduri aproximativ la fel de mari ca şi acum două zile.
Cristina Pruteanu, o şoferiţă de camion originară din Republica Moldova, care lucrează pentru o compania din Italia, este şi ea prinsă în acelaşi rând şi publică periodic transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. Azi dimineaţă, ea a raportat că după 3 zile de stat la coadă, mai are încă 4 km de rând în faţă! Deci, per total, şoferiţa, şi mulţi alţi şoferi ca ea, au toate şansele să petreacă 5-6 zile stând în rând ca să treacă o vamă!
În acelaşi timp, situaţia e una tensionată între şoferi, întrucât intervin timpii de pauză pe tahograf, când unii nu pot înainta, iar alţii trec în faţa lor, după care primii vor să-şi reia poziţia în rând, iar conflictele sunt frecvente. Din păcate, de la faţa locului lipseşte poliţia pentru a asigura ordinea publică şi a dirija circulaţia pe un drum cu două benzi, o bandă dintre care e ocupată de rândul de camioane!
Chiar dacă autorităţile din Moldova au declarat că discută cu cele din România, iar cele din România au anunţat că sunt în căutare de soluţii, capacitatea de procesare a vămii româneşti de la Albiţa nu pare să fi crescut semnificativ, întrucât rândurile sunt la fel de mari. Anterior poliţia de frontieră a raportat doar că o ambulanţă venise să acorde ajutor celor care au nevoie şi atât.
Azi ANRE a anunţat că unele staţii de alimentare cu combustibil din ţară nu mai au stocuri de motorină din cauza situaţiei de la vamă, care încetineşte livrările. Vezi mai jos relatările de la faţa locului ale Cristinei Pruteanu, şoferiţa care stă a treia zi în rând, dar şi un video cu şirul de camioane.
0
2,231
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!