(VIDEO) Un BMW în depăşire pe cea de-a doua bandă de pe contrasens, alături de un VW, la un pas de a provoca un accident grav pe traseul Chişinău-Hânceşti

9 Iunie 2022, 08:31
Redacţia PiataAuto.md
Traseul Chişinău-Hânceşti e unul cu multe curbe şi e proiectat să aibă 3 benzi pe cea mai mare parte a lui, banda câte una pe fiecare sens, iar banda din mijloc alternează, fiind alocată când unuia dintre sensuri, când celuilalt. De obicei în sectoarele de urcare pentru unul din sensuri e alocată acelui sens, pentru a se putea depăşi vehiculele lente, după care la coborâre e alocată celuilalt sens, care urcă pe acelaşi sector. Din păcate, însă, alternanţa benzii din mijloc îi face pe unii şoferi nerăbdători, aşa că aceştia se aventurează în depăşiri neregulamentare, trecând peste linia continuă şi ieşind pe contrasens. E un fenomen prezent pe acest traseu de ani de zile, care duce în mod constant la accidente. Ieri, însă, fenomenul a avut o manifestare dublă.
Pe unul din sectoare în coborâre, o dubiţă circula mai lent. Un VW Golf, însă, a ieşit la depăşire pe contrasens, trecând peste linia dublă. Ceva mai din spate, însă, un alt BMW ieşise într-un mod similar la o depăşire neregulamentară, însă, în loc să-şi înceteze manevra, a trecut cu încă o bandă mai în stânga pe contrasens, ocupând alături de VW ambele benzi ale sensului opus!
În acel moment, din direcţie opusă a venit un alt automobil, din fericire pe banda dreaptă a sa, care a fost nevoit să o ia pe acostament, simultan cu manevra de ferire a BMW-ului, pentru a se evita un accident frontal. Totul s-a trecut în final fără o coliziune, dar evitarea accidentului a fost aici o chestie de noroc pur, şi totul putea să se încheie mult mai tragic.

Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Denis Mititelu
0
6,246
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!