(VIDEO) Un VW Golf 1 GTI a făcut furori la un eveniment din Germania, motorul fiindu-i adus la 600 CP, cât să se dueleze cu supercar-uri

1 Iunie 2022, 21:34
Redacţia PiataAuto.md
Un VW Golf 1 GTI a fost de curând vedeta unui eveniment din Germania, numit Race1000, unde vin de obicei tot soiul de maşini ultra performante, de multe sute de cai-putere, inclusiv supercar-uri consacrate. Pe lângă aceşti bolizi, bătrândul Golf GTI de primă generaţie, care avea în mod original doar 110 CP sub capotă, părea un intrus.
Însă proprietarul acestuia a montat o turbină imensă la motor şi i-a ranforsat toate măruntaiele cu piese de motorsport. A pus şi un ambreiaj de rezistenţă sporită, însă cutia a rămas una manuală, iar tracţiunea — pe puntea faţă. Totuşi, acum acest micuţ Golf GTI Mk1 dezvoltă 600 CP!
Prin urmare, nu e de mirare că acest Golf a făcut furori la evenimentul din Germania din prima cursă, unde a fost aproape de un Golf R Mk7. S-a duelat apoi şi cu un Mercedes-AMG GT 63S, iar ulterior chiar şi cu un Lamborghini Aventador, cu tracţiune integrală şi motor V12.
Nu l-a învins, însă la final Golful clasic GTI a ajuns cu 250 km/h, în timp ce Lamborghini — cu 258 km/h!
Vezi mai jos seria de dueluri a acestui Golf ce a surprins pasionaţii din Germania.
0
1,762
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!