(VIDEO) Un camion electric Volvo, pus la încercare de unul din cei mai renumiţi toboşari din lume, Mickey Dee

27 Iunie 2022, 14:59
Redacţia PiataAuto.md
De curând, Volvo a anunţat camioanele electrice în segmentul superior de 40 de tone, pentru distanţe lungi, în formulă de cap tractor cu remorcă. Iar cei din departamentul creativ de la Volvo, aceeaşi oameni care l-au pus cândva pe Van Damme să facă şpagatul între două camioane în mişcare, s-au gândit că ar putea apela de această dată la unul din cei mai renumiţi toboşari din lume, pentru a combina gălăgia tobelor neobosite cu liniştea absolută a unui camion electric.
Aceştia au apelat la Mickey Dee, un toboşar suedez, renumit mai ales pentru cei peste 20 de ani de bătut la tobe în formaţia Motorhead, iar din 2016 încoace, acesta e în formaţia Scorpions. Mickey şi-a făcut un nume legendar printre pasionaţii de rock mai ales prin solo-urile sale lungi din concertele live, unele ajungând şi la 15 minute.
Şi iată că acelaşi muzician are şi permis de conducere de camion, deci a putut urca la volanul noului Volvo FH Electric, manevrând cei 666 CP ai camionului.
Camionul are o autonomie de 345 km, iar dacă e încărcat doar în pauzele obligatorie, poate parcurge peste 500 km într-o tură. Pentru un muzician rock, cel mai neaşteptat atribut e cel al liniştii absolute, iar Mickey le-a zis celor de la Volvo că asta e cea mai frumoasă parte, transformând condusul în odihnă.
Aceştia i-au oferit acestuia apoi şi oportunitatea să cânte la tobe, în timp ce camioanele electrice Volvo manevrau în apropiere, unul cu remorcă şi altul cu o macara, acţionată de asemenea electrică. Ba chiar l-au urcat şi o macara la 12 metri înălţime, să cânte de acolo. La cât de silenţioase sunt, nu distrag câtuşi de puţin linia melodică a unui concert live, cum ar veni. Poţi cânta cu camionul în studioul unde repeţi, cu el pe stadion sau urcând direct în remorca lui.
Inteligentă şi creativă mişcarea din partea celor de la Volvo, ce mai! O mulţime de şoferi de camion de la 35 ani în sus, până spre vârsta pensionării, cu siguranţă au afinităţi mari spre perioada muzicală în care Mickey a avut multe de spus. Şi dacă acum se dovedeşte că Mickey e şofer de camion cu acte în regulă şi, în pofida cifrelor sale din paşaport, e suficient de tânăr şi deschis spre propulsia electrică a unui camion, atunci probabil şi cel mai sceptic şofer de camion ar putea ridica o sprânceană, fiind mai receptiv să asculte şi să cunoască ce au de zis aceste noi camioane electrice.
Vezi mai jos unul din video-urile filmate de Volvo, dar în următoarele zile vor mai fi publicate şi altele.
0
3,583
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!