Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un youtuber din SUA a ajuns într-un accident cu Tesla sa, din cauza cedării frânelor încinse

28 Iunie 2022 - 09:53
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model S e un model cu forţă enormă a electromotoarelor sale aproape în toate versiunile. Dar e un fapt aproape unanim recunoscut că frânele standard ale maşinii nu reuşesc să ţină pasul cu performanţa mai ales atunci când asemenea maşini ajung pe circuit şi se încing. Surprinzător, dar frânele încinse dau notificări de bord de alertare, după care, dacă mai sunt folosite, ajung să cedeze aproape complet.
Atunci când a fost lansat Model S Plaid, versiunea de 1.020 CP a modelului, cei de la Tesla au pus frâne ceva mai mari, dar tot nu e nimic de talia frânelor ultra-performante, pe care te-ai aştepta să le vezi pe o maşină cu asemenea putere. Totuşi, ceea ce s-a întâmplat cu youtuber-ul din SUA nu e doar vina maşinii, ci mai degrabă totul a fost amplificat de experimentele anterioare ale acestuia cu maşina sa.
Pentru că youtuber-ul e acelaşi despre care am mai scris anterior că şi-a cufundat Tesla în apă, încercând s-o conducă pe fundul unui bazin improvizat, încărcând-o cu tone de fier ca să nu plutească. Deci maşina a fost inundată intenţionat, apoi decopertată de tot soiul de elemente de pe ea, inclusiv fiindu-i deconectate airbag-urile.
Toate astea au făcut ca maşina să-şi piardă funcţia de recuperare în mare parte, iar astfel frânele au fost impuse să preia o forţă mult mai mare asupra lor. Asta a dus la supraîncălziri anterioare, iar înainte de a ieşi acum pe circuit, youtuber-ul a instalat un set nou de frâne, ceva mai performante în faţă, de ceramică, şi standard în spate. Teoretic, acestea ar fi trebuie să reziste inclusiv la forţare pe circuit. Dar n-a fost aşa.
Maşina a ajuns în starea în care dă notificări, iar în scurt timp frânele au cedat pur şi simplu la viteze de peste 250 km/h. După câteva secunde de încercări de a opri şi panică, Tesla a ieşit în decor şi s-a lovit cu putere de barierele din afara circuitului. Youtuber-ul avea centură, însă maşina nu avea airbag-uri active, aşa că impactul a fost unul cât se poate de periculos şi i-a provocat traume, printre care coaste rupte şi alte vătămări.
Acesta a promis că va reveni cu un video în care va explica tehnic ce s-a întâmplat şi care e cauza cedării frânelor. Vezi întreg momentul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter