(VIDEO) VW Golf GTI Mk8 e învins detaşat de Hyundai Elantra N într-un duel direct

10 Iunie 2022, 13:56
Redacţia PiataAuto.md
VW Golf GTI e o legendă în lumea maşinilor compacte şi performante, dar totodată relativ accesibile. Generaţie după generaţie, Golf GTI n-a fost neapărat cel mai puternic hatchback, dar a fost, totuşi, un model condimentat şi adorat. Acum, însă, până şi modelele Hyundai din gama N par să-l învingă detaşat.
Şi aici se cer câteva precizări. În primul rând, vârful ierarhic în gama Golf este Golf R, nu GTI, iar Golf R are mai multă putere, cu tracţiune integrală, şi cu siguranţă ar învinge modelul celor de la Hyundai. Doar că în video-ul de mai jos, jurnaliştii din Canada au vrut să ia ipostaze cu tracţiune faţă, ambele cu motoare de 2.0 litri turbo, ambele cu cutii automate cu dublu ambreiaj.
E impresionant că, având atât de multă putere sub capotă, aceste maşini mai vin doar cu tracţiune faţă. Cândva se considera că o putere de peste 200-220 CP nu mai e potrivit să se pună doar pe tracţiunea faţă, pentru că s-ar produce derapări constante în acceleraţii şi efectul în care volanul e tot smuncit în diverse direcţii. În zilele noastre, însă, că diferenţiale ghidate electronic şi tot soiul de sisteme inteligente, Golf GTI pune 245 CP pe puntea faţă, iar Hyundai Elanta N — 290 CP (unităţile de măsură indicate în video sunt în bhp).
Aşadar, puterea e uriaşă în ambele cazuri şi secretul e în cine va putea s-o transpună pe asfalt mai bine. Am fi aşteptat cu toţii că VW o va face, având o experienţă atât de mare cu GTI-urile. Şi dacă modelul nu va învinge din cauza diferenţei de putere, cel puţin va fi apropiat. Însă în viaţa reală Golful GTI a manifestat acea derapare constantă a punţii faţă în primele faze de accelerare, motiv din care e învins detaşat de modelul coreean. Rezultatul aduce o discrepanţă neaşteptată, deci, un pic ruşinoasă pentru VW.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,203
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!