(VIDEO) Vlogger-ul din Rusia, care critica Dacia Duster, se plânge acum că nu mai există uleiuri potrivite în Rusia, iar motoarele clachează

13 Iunie 2022, 18:56
Redacţia PiataAuto.md
Unii dintre noi ar putea să-şi amintească de vlogger-ul din Rusia, care dezasambla tot felul de maşini şi le arăta calitatea de asamblare. Pentru cei din părţile noastre, vlogger-ul s-a făcut memorat mai ales prin criticarea dură şi deplasată a Duster-ului, tachinând producătorul din România pentru felul în care a conceput maşina. Da, e acelaşi Duster care acum e prea tehnologizat pentru a fi produs în Rusia. Ei bine, acum, în contextul sancţiunilor internaţionale şi plecării majorităţii companiilor din Rusia, vlogger-ul are alte probleme de înfruntat deja, şi trage semnalul despre o problemă majoră care e pe cale să fie simţită de motoarele a tot mai mulţi şoferi din Rusia: lipsa de ulei potrivit pentru acestea.
Din Rusia au plecat toate mărcile mari, producătoare de uleiuri performante, iar astfel nici măcar pentru maşinile noi, la service-urile oficiale, nu mai poţi cumpăra uleiuri corecte, de origine veritabilă. Iar cele ce pretind a fi veritabile, de cele mai multe ori sunt falsificate. Iar vâscozitatea greşită într-un motor modern, agravată de lipsa aditivilor chimici potriviţi în acest ulei, duce imediat la lubrifierea precară a motorului şi se lasă în scurt timp cu probleme majore şi chiar erodare de cuzineţi şi arbore cotit. Într-un cuvânt, motorul poate degenera rapid de la unul perfect funcţional până la unul ce are nevoie de reparaţie capitală sau care nu mai poate fi reparat.
Marele paradox al acestei probleme este că în Rusia se produceau uleiuri de motor de standarde internaţionale, în special o divizie a Lukoil producând anterior asemenea uleiuri şi livrând chiar şi celor de la Mercedes, în uzină, uleiurile conform specificaţiilor corecte. Însă acele uleiuri aveau aditivi chimici internaţionali, produşi în mare parte în SUA. Iar acum aditivii nu mai sunt exportaţi de companiile SUA spre Rusia, dar nici de alte companii, aşa că producătorii din Rusia nu pot decât să producă uleiul de bază, fără aditivi, care devine aproape inutil pentru motoarele moderne.
Respectiv, cei care mai circulă cu ulei pus în motor înainte de 24 februarie sau care au mai prins vreo canistră din ultimele stocuri, nu simt deocamdată problema. Însă cei care fac acum schimbul de ulei au toate şansele să se pomenească în situaţia de a avea motorul defectat complet. Şi asta chiar dacă aparent au găsit un ulei pe cutia căruia scrie că acesta are aditivi. Şansele ca acel ulei din Rusia să fie contrafăcut sunt mari, aşa că e un soi de ruletă neclară, care abia începe a prinde turaţii şi care va arunca pe tuşă zeci de mii sau chiar sute de mii de motoare în Rusia în perioada următoare.
Vezi în video-ul de mai jos problema semnalată de vlogger-ul din Rusia. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie din comenzile player-ului.
0
35,096
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!