(VIDEO) Zona oarbă a unui camion, la ieşirea dintr-un sens giratoriu din Chişinău, a determinat un accident discutabil

28 Iunie 2022, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Despre existenţa zonelor oarbe la camioane, în care vizibilitatea e practic nulă, ştiu aproape toţi dintre cei care au permis de conducere şi mai ales experienţă în condus. Dar uneori accidentele cu tamponări în acea zonă pot naşte întrebări despre cine e vinovat, de fapt — şoferul de camion că a schimbat banda, sau cel care se afla pe banda alăturată.
Un asemenea accident discutabil s-a produs ieri în Chişinău, la ieşirea de pe un sens giratoriu. Un camion Mercedes-Benz ieşea din sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Petricani, Calea Orheiului şi Calea Moşilor şi imediat după ieşirea de pe sensul giratoriu a schimbat banda pe strada Petricani de pe cea din mijloc pe cea din dreapta. Tot de pe sensul giratoriu, însă, ieşise şi o dubiţă VW Caddy, care ocupase deja banda cea mai din dreapta şi care accelerase ceva mai tare. Respectiv, când camionul a migrat spre banda dreaptă, a lovit VW-ul.
Acum, la prima vedere şoferul de camion pare singurul vinovat, pentru că el a schimbat banda, iar existenţa zonei oarbe nu te absolvă de responsabilitatea de a te asigura. Doar că sensul giratoriu de la strada Petricani are câte două benzi, iar camionul o ocupa pe cea din dreapta, respectiv VW-ul pare să fi parcurs circul în afara marcajelor, pe o bandă inexistentă. Respectiv, şoferul de camion ştiind că a ieşit de pe cea mai din dreapta bandă de pe sensul giratoriu, a fost oarecum îndreptăţit să o ia pe banda extremă dreaptă după ce a ieşit, deşi o asigurare suplimentară nu strica. Iar faptul că VW-ul a accelerat, vrând să şi devanseze camionul pe dreapta, strecurându-se mai departe, a favorizat şi mai mult producerea acestui accident.

Vezi totul în video-ul de mai jos, surprins de o cameră de bord.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Olea Tueva
0
2,754
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!