Are 27 de ani şi doar 1.590 km parcurşi: un Nissan Skyline GT-R R33 superb din Japonia, scos la vânzare în SUA

29 Iulie 2022, 21:42
Redacţia PiataAuto.md
Nissan Skyline a fost un model japonez adorat în ani 90, pasionaţii vânând azi cam în egală măsură oricare din generaţiile R32, R33 şi R34. Orice exemplar păstrat în stare mai bună, care apare în vânzare oriunde în lume, e de natură să atragă sute sau chiar mii de pasionaţi şi colecţionari, gata să plătească sume enorme pentru acele maşini. Dar maşina despre care vorbim azi are toate şansele să bată orice recorduri anterioare de preţuri, or, e un Nissan Skyline GT-R R33 într-o formă absolut originală, de stoc, cu doar 1.590 km la bord, adunaţi din 1995 până în prezent!
Nssan GT-R R33 şi-a câştigat reputaţia în anii 90 şi începutul anilor 2000 atât datorită ingineriei sale şi celor aproape 300 CP pe care-i livra neoficial, mai mult decât cei 276 CP anunţaţi oficial, cât şi jocurilor video şi filmelor în care maşina a început să apară, fortificându-şi imaginea de Godzilla, de monstru ingineresc din Japonia.
Iar această imagine e prezentă şi azi, fără a se fi deteriorat câtuşi de puţin. Ba dimpotrivă, ingineria acestei maşini e şi mai apreciat în zilele noastre, dar deja ca un model clasic, de colecţie.
Maşina despre care vorbim azi a fost vândută nouă în Japonia, în 1995. Are sub capotă renumitul motor RB26DETT, de 2,6 litri twin turbo, cu 6 cilindri în linie, cuplat cu o cutie manuală cu 5 trepte. Bineînţeles, are şi renumitul sistem de tracţiune integrală ATTESA, iar culoarea sa e una originală şi rară, Midnight Purple.
Exemplarul ăsta a avut marele privilegiu de a fi păstrat din start ca un obiect de colecţie, în condiţie de garaj cu climă controlată, astfel încât totul s-a păstrat în starea iniţială de uzină. Cei 1.590 km sunt făcuţi în scurt ieşiri periodice, de dragul de a menţine maşina în stare perfect funcţională.
Şi acest regim de păstrare a fost asigurat şi de către japonezul care a cumpărat-o iniţial, dar şi de către colecţionarul din Hong Kong care o deţine până în prezent. Foarte probabil, e un exemplar absolut unic în lume, dacă ne referim la starea sa absolut autentică şi la parcursul infim.
Până la urmă, cât de magnific e să vezi azi această maşină japoneză legendară din 1995, având pe odometrul său mecanic nici 1.600 km parcurşi!
Acest Nissan va fi vândut la o licitaţie din SUA, care va avea loc la 20 august. Estimările cele mai modeste îi prezic un preţ de vânzare cuprins între 150 mii şi 180 mii dolari SUA. Dar, la cât de vânate sunt aceste modele, şi la cât de unic e un exemplar într-o stare de nou precum ăsta, credem că preţul efectiv de la licitaţie ar putea fi şi de 2-3 ori mai mare decât estimările iniţiale.
0
1,494
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!