AvtoVAZ a simplificat şi Lada Niva şi o lansează în producţie pustie de dotări de siguranţă, confort şi ecologie

13 Iulie 2022, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
După ce a lansat acum o lună în producţie două versiuni, pustie şi foarte pustie, a lui Lada Granta, fără ABS, airbag-uri, retrogradată în ecologie şi fără dotări de confort, AvtoVAZ a pregătit o simplificare similară pentru arhaica Lada Niva, model pe care-l produce de peste 40 de ani deja.
Aşadar, versiunea simplificată a lui Niva Legend nu va avea niciun airbag, de exemplu. Mulţi dintre noi ar putea să se întrebe dacă modelul a avut, în general, airbag până acum, iar răspunsul este da, a avut din 2019 încoace, şi era un airbag lateral bizar, integrat în scaun, nu unul în volan. Şi doar şoferul avea un asemenea airbag. Acum, maşina nu va avea nici sistem ABS, nici aer condiţionat.

De fapt, versiunea simplificată va fi produsă exclusiv în caroserie cu 3 uşi şi din dotările de confort va avea doar acţionare electrică a celor două geamuri laterale. De asemenea, maşina va avea servodirecţie, elemente metalice ISOFIX de fixare a scaunului şi pregătire pentru un casetofon, adică doar cabluri şi difuzoare şi atât. Maşina va avea tracţiune integrală, însă, scut de protecţie la motor şi jante din oţel, de 16 ţoli.
Ruşii nu anunţă deocamdată nimic despre motor, or, la Granta el a fost simplificat până la o versiune arhaică, cu 8 valve. Cel mai probabil Niva va beneficia cel puţin de o simplificare a motorului de 1,7 litri, care folosea injecţie, cu componente patentate de Bosch. Acum, în contextul sancţiunilor internaţionale aplicate în urma invaziei Rusiei din Ucraina şi a plecării benevole a mai multor companii de pe piaţa Rusiei, aceste componente nu mai pot fi folosite, prin urmare trebuie să se treacă la o injecţie mecanică sau alte soluţii ocolitoare.
0
16,114
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!