Chevrolet a vrut să liciteze un NFT, dar nimeni din toată lumea n-a participat

4 Iulie 2022, 11:41
Redacţia PiataAuto.md
NFT-urile, sau imaginile digitale cu token unic ce nu poate fi replicat, păreau până de curând să fie viitorul artei, într-o eră digitală, popularitatea lor fiind puternic propulsată de creşterea valorii majorităţii criptomonedelor. Imagini digitale ale unor creaţii artistice sau pur şi simplu imagini grafice, ajungeau să se vândă cu valori de milioane. Acest curent ajunsese şi în lumea auto, câteva luni în urmă Acura vânzând cu succes asemenea imagini în 500 de variaţii, iar cineva încerca să revândă mai apoi imaginea sa cu 37 mii dolari. Doar că, pe fondul diminuării valorii criptomonedelor din ultima perioadă, se pare că şi curentul NFT a pierdut brusc din atractivitate.
Chevrolet tocmai a eşuat lamentabil în prima sa licitaţie cu o imagine NFT şi şi-a recunoscut înfrângerea, declarând că a învăţat o lecţie preţioasă. Cei de la Chevrolet au creat imaginea grafică NFT de mai sus, cu un Corvette Z06, într-o culoare unică, numită Minted Green. Cumpărătorului i se propunea, astfel, dă devină „posesorul culorii”, întrucât culoarea urma să nu mai fie folosită niciodată la vreun alt model de producţie Chevrolet, cu excepţia unuia singur, care urma să fie livrat la pachet cu imaginea NFT. Deci, cei de la Chevrolet s-au gândit să ofere totuşi şi ceva palpabil cumpărătorului, şi acesta urma să primească NFT-ul, plus o maşină adevărată în aceeaşi culoare, unică şi ea.
Foto: Aşa ar fi arătat Corvette-ul adevărat, în aceeaşi culoare, livrat la pachet cu imaginea NFT

Oferta pare mult mai atractivă, deci, decât să cumperi doar un NFT, dar chiar şi aşa, licitaţia a atras exact zero doritori. Iniţial, perioada licitaţiei a fost între 20 şi 24 iunie 2022, iar cei care voiau să participe trebuiau să fie de acord la un preţ minim de 206 unităţi de Ethereum. Un ETH costă la momentul redactării acestui articol 1.085 dolari, deci cele 206 unităţi ar fi valorat circa 220 mii dolari SUA, sau 210 mii dacă luăm în considerare valoarea de la momentul licitaţiei.

Către 24 iunie, însă, nimeni nu plasase nici o miză, iar organizatorii au anunţat că extind termenul licitaţiei cu încă 24 de ore, zicând că probabil toţi sunt concentraţi la o conferinţă de criptomonede ce avea loc la New York în aceeaşi săptămână. Extinderea nu a avut efect, însă, aşa că licitaţia s-a încheiat tot cu zero doritori şi zero mize. Iar cei de la Chevrolet au declarat că experienţa a fost una utilă şi educaţională pentru companie. Probabil aceştia nu vor încerca prea curând să mai vândă NFT-uri.
0
2,620
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!