Hyundai a prezentat o viitoare versiune de performanţă a proaspăt lansatului Ioniq 6

15 Iulie 2022, 16:32
Redacţia PiataAuto.md
Ieri vorbeam într-un articol detailat despre ingineria noului Ioniq 6, unul din modelele noi cu cel mai fascinant design şi conceptualizare, or, acest model de serie e gândit inclusiv ca un birou mobil digital. Tot ieri vorbeam despre bateria relativ mică, eficienţă şi spuneam că cei 325 CP şi 605 Nm sunt mai mult decât suficienţi. Astăzi, însă, Hyundai ne spune deja că va exista o versiune de performanţă sporită a acestui model, parte a diviziei N.
Viitoarea versiune performantă a fost dezvăluită deocamdată în formă de prototip pre-producţie, numit RN22e, însă coreenii confirmă că un asemenea model electric al diviziei N va exista. Iar parametrii de putere şi ingineria de performanţă sunt cât se poate de impresionanţi.
Maşina are două electromotoare, câte unul pe fiecare punte, iar acestea livrează împreună 584 CP şi 740 Nm. Nu e performanţă de Tesla Model S Plaid, însă maşina e şi mult mai uşoară, făcând uz de aceeaşi baterie mai mică, de 77,4 kWh. Asta-i permite să se încarce de la 10 la 80% în numai 18 minute, dar şi să fie mai agilă datorită greutăţii reduse.
Şi dacă Tesla Model S Plaid accelerează puternic în linie dreaptă, dar după primul tur pe circuit dă notificări de frâne supraîncălzite, atunci cei de la Hyundai au muncit intens la asigurarea continuităţii performanţei modelului lor. Frânele sunt de-a dreptul uriaşe, de 400 mm diametru, iar etrierele au câte 4 pistoane.
Răcirea tuturor componentelor de bază este de asemenea sporită semnificativă, astfel încât maşina să nu dea semne de supraîncălzire la chinuirea îndelungată pe circuit. Deci, într-un cuvânt, aşa cum ar trebui să fie o maşină cu adevărat performantă.
Cel mai probabil, lansarea în producţie a modelului de serie va avea loc la câteva luni distanţă de primele livrări ale lui Ioniq 6 în ipostaze normale. Apropo, viteza maximă a modelului electric va fi de peste 250 km/h. Amintim că, împreună cu RN22e, Hyundai a mai dezvăluit azi şi un alt posibil viitor model electric, de-a dreptul fascinant atât în design, cât şi în inginerie.
0
1,572
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!