Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Legi ale fizicii, ilustrate de un accident din Braşov al unui VW Passat care tracta o platformă cu un Audi

28 Iulie 2022 - 09:43
Redacţia PiataAuto.md
Un accident neobişnuit s-a produs ieri pe drumul E68 din apropierea localităţii Codlea de lângă Braşov, România. E un accident, însă, care ilustrează legile neiertătoare ale fizicii, care sunt de neclintit în faţa dorinţei de a economisi sau de a considera că va merge şi aşa. În rezultat, a fost grav avariat şi un Audi tractat, şi Passat-ul care îl tracta.
Problema majoră vine din nerespectarea principiului de tractare a remorcilor pentru autoturisme. Nu în zadar producătorii de maşini şi remorci indică greutatea maximă a unei remorci cu şi fără frâne care poate fi tractată, iar acea greutate maximă a remorcii e calculată raportată la greutatea maşinii care tractează, ca aceasta să aibă suficientă forţă de tractare, suficientă greutate pentru echilibrul întregului angrenaj, dar şi pentru a putea frâna. Însă, în ultimele vreo două decenii, pe drumurile din regiunea noastră adeseori putem vedea câte o dubiţă care tractează o platformă cu o altă dubiţă mai mare ca prima sau cu câte 2-3 maşini puse la pachet.
În cazul accidentului de ieri, un VW Passat, care cântăreşte aproximativ 1.450 kg la gol, conform fişei tehnice, tracta un Audi care cântăreşte între 1.750 şi 1.850 kg în funcţie de motorizare, fără a lua în calcul şi greutatea platformei pe care acesta e plasat. În rezultat, reţeta pentru eşec a fost asigurată, iar la primele schimbări de direcţii nereuşite, remorca a intrat pe o mişcară ondulată, care n-a mai putut fi atenuată de maşina din faţă, mult mai uşoară, iar astfel remorca s-a răsturnat, punând Audi cu acoperişul său pe asfalt, şi mai avariind şi Passat-ul în procesul de târâre.
Iar platforma de evacuare care a venit să ia maşinile de pe drum a încărcat remorca cu Audi tot cu acoperişul în jos, aşa răsturnată cum era.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter