Ministrul transporturilor din Rusia a anunţat că ar putea trece de la Genesis pe Lada, însă doar dacă maşina rusească va fi făcută normal

11 Iulie 2022, 14:11
Redacţia PiataAuto.md
În cadrul unui forum recent, dedicat tinerilor, ministrul transporturilor din Rusia, Vasiliy Saveliev, a făcut o remarcă interesantă, când a fost întrebat dacă ia în calcul să renunţe la maşina sa actuală, un model coreean premium Genesis, în favoarea unei Lada.
Acesta a declarat, că în esenţă, n-ar avea nimic împotrivă, dar a amintit publicului că la sfârşitul anilor 90 a mai existat o iniţiativă de a trece toţi funcţionarii publici pe modelele Volga, încă produse pe atunci. Maşinile s-au dovedit a fi imperfecte, cu multe incomodităţi în exploatare, a amintit ministrul. Acesta a mai spus că ar fi perfect de acord să treacă pe o Lada, însă doar dacă cei de la fabrică „o vor face normală”, ca să cităm expresia exactă.
Remarca oficialului a lăsat să se înţeleagă că impresia sa actuală despre maşinile produse de Lada ar fi că acestea nu sunt normale, prin urmare mai e de muncit la ele. Aşa că oficialul s-a ales cu un val de critici asupra sa.
În prezent, după plecarea Renault din acţionariat şi în contextul sancţiunilor internaţionale, aplicate în urma invaziei Rusiei din Ucraina, AvtoVAZ produce doar modelul simplificat de Lada Granta, fără ESC, ASB, fără airbag-uri şi cu motor retrogradat în norme ecologice.
0
3,722
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!