Modelele Tesla pot acum scana drumurile de gropi şi le pot ocoli sau îşi pot ajusta suspensia

5 Iulie 2022, 10:56
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Tesla sunt renumite pentru sistemul lor tot mai avansat de condus autonom, actualizat în permanenţă de la distanţă, deşi producătorul menţionează întotdeauna că şoferul ar trebui oricum să urmărească ce se întâmplă în faţă şi e responsabil pentru condus. Mai nou, însă, modelele Tesla pot scana drumurile şi pentru prezenţa gropilor şi pot acţiona în funcţie de textura asfaltului.
Astfel, dacă lăţime benzii permite şi dacă traficul din preajmă nu e pus în pericol, maşinile vor putea ocoli acele gropi identificate. Dacă drumul are mai multe gropi, sau acestea nu pot fi ocolite, maşina îşi va ajusta suspensia pentru a le trece cu risc minim pentru ea. Funcţia de ajustare a suspensiei e disponibilă la maşinile echipată cu suspensie adaptivă pneumatică. Astfel, maşina ar putea să-şi ridice garda la sol, spre exemplu, pentru a trece pe un segment de drum rău, după care ar putea să revină la înălţimea normală.
Promisiunea unei asemenea tehnologii a fost făcută de Elon Musk încă în 2020, pe atunci CEO-ul Tesla menţionând că maşinile vor cartografia gropile identificate, pentru a le memora. Se pare că partea cu cartografiere încă nu e activată, dar scanarea drumurilor şi reacţiile maşinii în funcţie de ele a devenit disponibilă în update-urile recente de soft.
0
763
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!