Moldova retrage toate ambulanţele vechi UAZ, iar astăzi au fost repartizate ambulanţe noi Ford Transit

20 Iulie 2022, 20:01
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună, publicam un articol în care arătam cum poate arăta o ambulanţă din nordul Moldovei, venită la o intervenţie în Edineţ. Era vorba de un UAZ 452 Buhanka ruginit, cu uşile spate fixate cu un lacăt ca să snu se deschidă pe drum şi cu condiţii greu de imaginat la interior. Spuneam atunci că mulţi dintre cei care trăiesc în Chişinău nici nu ştiu că în regiunile mai îndepărtate ale Moldovei mai sunt exploatare asemenea ambulanţe.
Ei bine, astăzi ministra sănătăţii, Ala Nemerenco, a anunţat că a semnat un ordin prin care toate ambulanţele UAZ din Moldova, 43 la număr, să fie retrase, şi tot azi subdiviziunilor teritoriale le-au fost distribuite ambulanţe noi Ford Transit.
Majoritatea acestor ambulanţe noi, distribuite azi, au ajuns în cele mai îndepărtate regiuni ale Moldovei, acolo unde ambulanţe noi nu prea ajungeau anterior. Unele subdiviziuni nu au primit niciodată o ambulanţă nouă de 30 de ani încoace!
Astfel, ambulanţele noi Ford Transit au ajuns în punctele de asistenţă medicală urgentă din Basarabeasca, Anenii-Noi, Cimişlia, Rezina, Străşeni, Donduşeni, Drochia, Briceni, Peresecina, Sărătenii Vechi, Lipcani, Brătuşeni, Risipeni, Pepeni, Sărăteni, Orhei, Taraclia, Comrat, Mălăieşti, Ratuş, Făleşti, Floreşti, Soroca, Râşcani, Cahul, Nisporeni şi Hânceşti.
Până la sfârşitul acestui an, numărul total al ambulanţelor noi care vor fi repartizate unităţilor medicale din Moldova va ajunge la cifra de 172 de unităţi.
0
6,220
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!