Pedepse şi amenzi pentru 12 şoferi din Germania, care au filmat un camion în flăcări pe autostradă şi n-au acordat ajutor

12 Iulie 2022, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germană e foarte strictă la capitolul filmării accidentelor de către martori şi mai ales la filmare în loc de acordare a primului ajutor. Regula după care se bazează poliţia e simplă — dacă întâmplător a fost filmat momentul producerii unui accident, imaginile pot fi utile sau educative, însă dacă filmezi urmările unui accident ele sunt mai degrabă inutile şi nici într-un caz asemenea filmări nu trebuie să conţină oameni răniţi sau, mai grav, cineva să filmeze în loc să dea ajutor celor care au avut de suferit. Un caz recent al unui incident cu un camion de pe o autostradă din Germania, produs la 20 iunie 2022 şi raportat acum de poliţia germană, a determinat o acţiune fulgerătoare a acesteia.
Pe autostrada A9, în apropiere de joncţiunea cu A73, s-a produs un incident cu un camion care a luat foc. Şoferul de camion a încercat să oprească mai repede camionul, însă nu a putut stinge incendiul. Un şofer care venea de pe autostrada A73 şi intra pe A9 a oprit maşina pe banda de accelerare şi a făcut poze camionului, apoi a condus mai departe, fără să acorde primul ajutor, deşi la acel moment încă nu veniseră serviciile de intervenţie. Alţi 11 şoferi au fotografiat sau filmat camionul în flăcări, unii chiar cu ambele mâini, fără a acorda ajutor.
Poză simbol

Se pare că în apropiere de locul accidentului au existat camere de trafic de înaltă rezoluţie, or, poliţiei i s-a spus iniţial că mai mulţi şoferi au filmat şi au plecat, iar în timp de o oră aceştia au identificat toţi 12 şoferi. Unsprezece dintre ei s-au ales cu amenzi de 200 de euro şi cu înscrieri în cazierul contravenţional cu privire la aptitudini îndoielnice de condus, fapt care poate constitui motiv pentru aplicare a unor pedepse mai grave sau suspendare de permis la încălcări viitoare. Cel de-al 12-lea şofer, însă — cel care a oprit pe banda de accelerare, a făcut poze şi a plecat mai departe, fiind unul din primii martori — s-a ales cu dosar penal pentru ignorarea obligaţiei de ajutorare a victimei şi filmarea acesteia în primele clipe ale incidentului, când şoferul încerca să se salveze şi să vadă dacă ar putea salva ceva din camion.
1
2,513
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!