Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Pentru că nu pot produce maşini, angajaţii fabricii Lada din Ijevsk au fost trecuţi la o fabrică Kalaşnikov

1 Iulie 2022 - 14:31
Redacţia PiataAuto.md
După ce ieri cifrele oficiale indicau o prăbuşire aproape totală a producţiei de automobile în Rusia, numărul maşinilor fabricate în mai 2022 scăzând cu 96,7% faţă de mai 2021, azi mai aflăm că fabricile Lada nu pot deocamdată produce nimic altceva decât modelul arhaic Granta, în formă pustie şi foarte pustie, fără airbag-uri şi ABS. Un comunicat nou al celor de la AvtoVAZ confirmă că Lada Vesta, de exemplu, nu va putea fi pusă în producţie cel puţin până în septembrie, ceea ce înseamnă că fabrica auxiliară Lada din Ijevsk, care asambla doar acest model şi unul pe bază de platformă Renault, nu are nicio şansă să-şi repornească producţia până în septembrie.
În acest context, aflăm că 80 de angajaţi ai fabricii Lada din Ijevsk au fost trecuţi temporar să muncească la fabrica IMZ din acelaşi oraş, care aparţine grupului Kalaşnikov. Cei de la Lada nu specifică ce vor produce angajaţii lor la Kalaşnikov, însă menţionează că aceştia vor ajuta la îndeplinirea comenzilor de stat în domeniul apărării.
Unei alte părţi mai mici de angajaţi i s-a propus anterior să meargă să muncească la uzina Kamaz în deplasare, dar ideea nu s-a bucurat de prea mare popularitate. Soluţia trecerii la Kalaşnikov pare să fi atras mai mulţi angajaţi, însă oricum, numărul doritorilor e foarte mic, dacă judecăm după cifra de aproape 3.000 de angajaţi ai fabricii Lada din Ijevsk. Ceilalţi angajaţi se află în continuare în şomaj tehnic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter