Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia din Moldova are 4 motociclete noi BMW în dotare, care pot atinge 217 km/h, dar care sunt fabricate în 2008, şi au 0 km la bord

4 Iulie 2022 - 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova, în particular Inspectoratul Naţional de Securitate Publică (INSP), are 4 motociclete noi BMW în dotare, două dintre care au început deja a opera pe drumurile ţării, iar alte două sunt în proces de pregătire a însemnelor vizuale ale poliţiei pe ele şi se vor alătura în curând în serviciul INSP. Am solicitat celor de la INSP mai multe detalii despre aceste motociclete şi am aflat câteva lucruri curioase.
Astfel, toate patru motociclete sunt de model BMW R1200RT. E un model dotat cu motor boxer în doi cilindri, de 1.170 cm cubi, de 110 CP şi 115-120 Nm, valoarea cuplului fiind modificată în 2009. Cu o asemenea putere, motocicleta germană poate atinge o viteză maximă de 217 km/h. E interesant că motorul era răcit cu aer până în 2014, după care a trecut la răcire cu lichid. Şi mai interesant e că modelul a fost fabricat între 2005 şi 2019, prin urmare motocicletele care s-au alăturat acum flotei INSP nu sunt fabricate în 2022.
Ofiţerii de presă de la INSP ne-au informat că acestea sunt fabricate în anul 2008, deci acum 14 ani. Dar, la fel, ni s-a confirmat încă o dată că acestea au venit în stare nouă, cu aproape 0 km la bord, în dotarea INSP. Cei de la poliţie nu au putut să ne ofere o explicaţie imediată despre cum s-a întâmplat aşa, încât aceste motociclete s-au păstrat noi timp de 14 ani şi cum au ajuns ele în dotarea poliţiei — cumpărate sau donate de vreo organizaţie, aşa că am depus o nouă solicitare de informaţii şi vom reveni cu un nou articol imediat ce vom obţine un răspuns de la poliţie.
Dar, între timp, noile BMW-uri deja sunt antrenate în patrularea traseelor din Moldova, iar la viteza maximă pe care o pot atinge, ar putea deveni instrumente eficiente pentru captarea vitezomanilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter