Prizele gratuite pentru maşinile electrice ar putea fi interzise într-un stat din SUA, dacă alături nu se va oferi gratis benzină şi diesel

12 Iulie 2022, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Legislatorii din statul Carolina de Nord din SUA urmează să se pronunţe prin vot asupra unui proiect de lege, care vrea să interzică prizele gratuite pentru maşinile electrice, dacă alături nu se va oferi gratis benzină şi diesel. Oricât de absurd ar suna, autorii legii spun că prin prize electrice gratuite proprietarii maşinilor cu motoare pe benzină şi diesel sunt discriminaţi.
Autorii legii vor să interzică astfel toate prizele gratuite pentru maşini electrice în statul lor, intuind că nimeni nu va face efortul de a menţine pompe de diesel şi benzină gratuite doar ca să poată oferi electricitate gratuită. Legiuitorii au prevăzut până şi un buget de 50.000 dolari anual pentru lucrările de demontare a prizelor gratuite, în cazul în care acestea vor fi identificate ca încălcând eventuala lege.
Legea merge şi mai departe de atât, însă. Dacă interdicţia directă se aplică terenurilor publice ale statului, atunci în cazul entităţilor private, care vor să menţină un încărcător gratuit, aceştia vor trebui să-i informeze pe ceilalţi clienţi cât la sută din factura lor a mers pentru menţinerea prizei electrice gratuite pentru maşini. Spre exemplu, în nota de plată a unui restaurant va trebui inclusă şi informaţia despre cât la sută din suma notei merge la întreţinerea prizei de afară. Sună la fel de absurd ca şi cum în notă s-ar include şi suma pentru curăţarea toaletei, chiar dacă acel client n-a folosit-o, sau pentru sarea şi piperul gratuit de pe masă, chiar dacă acel om nu le-a folosit, spun criticii noii iniţiative.
Se pare că autorii legii vor cu tot dinadinsul să se opună popularizării maşinilor electrice la ei în stat. Dacă legea va fi votată, Carola de Nord are toate şansele să devină, astfel, cel mai restrictiv stat pentru maşinile electrice.
1
1,672
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!