Tesla a adus o remorcă la o expoziţie în Germania, cu panouri solare, cu care îţi poţi încărca încet maşina electrică

6 Iulie 2022, 11:27
Redacţia PiataAuto.md
Tesla tocmai a arătat public probabil cel mai bizar produs conceptual al său, despre care nici măcar nu a comunicat public. Produsul e o remorcă auto, cu panouri solare detaşabile şi a fost prezentat de curând la o expoziţie din Hannover, Germania.
Rolul acestei remorci este efectiv de a o ataşa la o maşină electrică şi a merge cu ea în călătorii, folosind energia solară pentru a încărca maşina. Pentru că panourile sunt detaşabile, ele pot fi deplin funcţionale doar când remorca staţionează. La suprafaţa pe care par să o aibă panourile, cel mai probabil ele au o capacitate totală de maxim 2,5-3,0 kW.

Teoretic, o zi întreagă de încărcare îţi poate asigura până spre 80-100 km autonomie, dar asta cu condiţia că staţionezi toată ziua şi ai parte de soare, într-un loc potrivit. Dacă pliezi remorca, ea generează doar o treime din capacitate, respectiv după o zi în mişcare plusul dat de remorcă ar fi de până la 25-30 km. Deci, e puţin probabil că cineva se va aventura la modul serios să poarte o asemenea remorcă la maşina sa electrică de dragul unui asemenea beneficiu.
Remorca pare a fi mai degrabă un studiu urgent făcut de Tesla ca răspuns la panourile solare folosite de Lightyear 0, o asemenea remorcă oferind inginerilor Tesla mai degrabă oportunitatea de a înţelege câtă energie poate fi generată realist în funcţie de suprafaţa panourilor moderne şi totodată construcţia ei conceptuală permite schimbarea panourilor de la diferiţi producători, pentru a alege pe cele cu randament mai mare. Aşa că mai degrabă remorca e un obiect de studiu pentru inginerii Tesla, decât un produs pe care compania ar intenţiona să-l vândă în timpul apropiat.
0
30,310
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!