Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toto Wolff, şeful echipei Mercedes din Formula 1, spune că-n acest an campionatul e plictisitor din cauza dominaţiei echipelor Ferrari şi Red Bull

21 Iulie 2022 - 11:53
Redacţia PiataAuto.md
Performanţa echipei Mercedes-AMG Petronas din acest an în Formula 1 e una de fiasco, în comparaţiile cu poziţiile de campion din anii precedenţi. După ce anul trecut Lewis Hamilton a fost detronat de Max Verstappen în clasamentul piloţilor, iar Valtteri Bottas a plecat la Alfa Romeo, în locul lui la Mercedes venind George Russell, după ce anul trecut un număr mare de ingineri ai Mercedes au plecat la Red Bull, în 2022 Mercedes are o evoluţie lamentabilă în Formula 1, devenind efectiv o echipă de mijloc, cu mici excepţii în care piloţii săi au prins locuri de podium. Dar e cât se poate de clar că nici echipa, nici piloţii, nu mai au şanse de a deveni camioni în acest an.
Pe acest fundal, managerul echipei Mercedes, Toto Wolff, a făcut o declaraţie pentru ziarul britanic The Independent, care-i va face pe mulţi fani de Formula 1 cel puţin să zâmbească. Toto a spus că din cauza dominaţiei Ferrari şi Red Bull din acest an, Formula 1 a devenit plictisitoare. Cele două echipe s-ar fi depărtat prea mult în rezultate de celelalte echipe, inclusiv de Mercedes, şi astfel competiţia e mai puţin intensă, declară acesta, însă nu face referinţă la situaţiile similare din anii precedenţi, când Mercedes. Şi Red Bull erau consideraţi principalii rivali, detaşaţi de celelalte echipe.
În toate cursele de Formula 1 din acest an, pe primele două locuri s-au plasat în mod constant ori un pilot Ferrari, ori unul de la Red Bull. Mercedes a prins sporadic doar câte un loc 3, iar de mai multe ori nu a fost deloc prezent pe podium.
Statisticile spun, însă, că Mercedes a fost o echipă mult mai dominantă în Formula 1 decât toate celelalte, învingând peste 47% din toate cursele în care a participat şi a avut 8 titluri de campion în clasamentul constructorilor la rând. Red Bull a învins doar 24,4% dintre cursele în care a participat, iar Ferrari puţin peste 23%. Totuşi, entuziasmul celor de la Mercedes pare să devină tot mai palid pe fundalul insucceselor, şi judecând după modul în care în acest an Mercedes comunică mai intens despre alte discipline de motorsport în care e implicat, putem intui că în următorii ani ar putea urma şi o plecare din Formula 1 a celor de la Mercedes.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter