Un Renault 12, paralela lui Dacia 1300, cu doar 75 km la bord, a fost descoperit în Argentina

16 Iulie 2022, 16:10
Redacţia PiataAuto.md
Renault 12, paralela lui Dacia 1300/1310, a fost un model deosebit de popular în Argentina, şi asta mai ales pentru că s-a produs din 1971 până în 1994, la o fabrică locală din Santa Isabel. Şi încă din primii ani de producţie argentiniană, modelul a fost văzut ca unul autohton, iar pasionaţii din Argentina au nutrit întotdeauna un ataşament emoţional special pentru el. Tocmai de asta, spre exemplu, scriam într-un articol de acum câteva luni despre cea mai lungă cursă organizată vreodată în lume, organizată în America de Sud în anul 1978, în care Renault 12 a învins alături de modelele Mercedes.
Iar acum, o emisiune auto din Argentina a descoperit un Renault 12 cu doar 75 km la bord. Autorii descoperirii spun că e singurul Renault 12 din toată America de Sud cu un parcurs mai mic de 100 km şi, din câte se pare, când l-au descoperit avea 70 km, iar încă 5 km i-au făcut pentru filmări.
Maşina e fabricată şi cumpărată în 1988. Imediat cum a fost cumpărată, a fost pusă în garajul unei agenţii din Buenos Aires şi, din cauza unor circumstanţe neaşteptate în care au nimerit proprietarii agenţiei la scurt timp, maşina a rămas să stea nemişcată acolo vreme de 34 de ani. Abia acum, în 2022, ea a fost pentru prima dată mişcată şi pornită.
Argentinienii spun că maşina a avut noroc de condiţii bune de păstrare şi a supravieţuit practic intactă, doar că a rămas fără câteva din elementele funcţionale sau de decor exterior, precum ştergătoarele de parbriz, care i-au fost furate. În rest, însă, e un Renault 12 absolut funcţional şi absolut nou, chiar dacă are 34 de ani.
E o versiune Renault 12 TL, care era cea mai bugetată la acea vreme în Argentina. Însă e într-o culoare roşie frumoasă.
Până şi anvelopele maşinii sunt cele originale, din uzină, fiind un soi de anvelope pentru întreg anul.
Habitaclul e într-o stare impecabilă, scaunele având doar nişte cute de la spălarea intensă prin care au trecut de curând. În rest, toată planşa de bord, toate elementele sunt absolut noi.
Aşadar, maşina a fost curăţată şi reanimată, iar emisiunea auto din Argentina a şi filmat-o, dar deocamdată video-ul acesteia n-a fost publicat. Întrebaţi de public dacă nu cumva proprietarii acestui Renault 12 sunt dispuşi să-l vândă, autorii emisiunii au menţionat că aceştia se gândesc, dar deocamdată n-au decis dacă vor vinde Renault-ul sau îl vor păstra pentru ei.
Cel mai frumos fapt e că vestea descoperirii acestui Renault a făcut de ieri până azi înconjurul Argentinei, iar oamenii de acolo au stârnit o avalanşă de reacţii de admiraţie pentru acest model în comentariile lor de pe reţelele sociale. Iar asta relevă încă o dată cât de mare e şi azi dragostea pentru acest Renault 12 în Argentina, un model care e văzut acolo ca unul autohton şi cu care cu siguranţă mulţi au amintiri, la fel ca şi în România pentru Dacia 1300 sau 1310!
0
11,919
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!