Un pasionat de Honda a descoperit un Civic de 26 ani, cu doar 26 km la bord, în Japonia, iar maşina a ajuns să valoreze o avere

13 Iulie 2022, 15:06
Redacţia PiataAuto.md
Honda Civic era cândva o maşină bună, dar absolut banală a celor de la Honda, pe care nimeni nu s-ar fi gândit s-o colecţioneze. Era relativ accesibilă, simplă în dotări şi doar pasionaţii Honda o alegeau pentru o manevrabilitate mai bună, pentru motoarele superbe şi pentru fiabilitatea excepţională. Azi, însă, la puţin peste 20 de ani de la fabricare, chiar şi generaţia a 6-a a acestui model, numită EK, EJ sau EM în funcţie de regiune, e un model de colecţie.
Un pasionat de maşini Japoneze, deţinător al unei companii specializate în importul în SUA a maşinilor japoneze clasice, tocmai a făcut ceea ce el numeşte descoperirea vieţii sale. Aflat în Japonia pentru a vâna noi exemplare interesante pentru achiziţie şi import, acesta a descoperit un Civic EK4, în ipostază SiR şi caroserie hatchback, echipat cu legendarul motor de 1,6 litri, cu numele de cod B16. Paradoxul e că Civicul descoperit are doar 26 km pe bord!
Maşina nu a fost folosită niciodată, fiind pusă la păstrare imediat după achiziţia sa, în anul 1996. Această Honda are încă huse de plastic pe scaune, dar şi mai multe alte elemente protectoare de fabrică, prezente în interior.
Totuşi, maşina nu are sistemul audio pe ea, şi nu e clar de ce. În schimb, totul funcţionează ireproşabil, şi, deoarece această Honda a fost păstrată în condiţii uscate de garaj, sub supraveghere, maşina a putut fi pornită uşor. De facto, deşi are 26 de an ide când e fabricat, motorul n-a trecut nici măcar rodajul!
Prin urmare, maşina valorează o întreagă avere acum. Importatorul a cumpărat-o şi a pus primele imagini pe pagina sa de Instagram, iar avalanşa de oferte n-a întârziat să apară. Mai târziu, el a anunţat că a refuzat până şi o ofertă de 70 mii dolari pentru această Honda Civic de 26 de ani.
Ulterior, pasionatul de Honda a mai scris că, cel mai probabil, o va ţine în colecţia sa privată mulţi ani înainte, pentru că e o descoperire de care poţi avea parte o dată în viaţă şi ar fi păcat s-o vândă pur şi simplu. Sigur, dacă cineva îi va oferi o sumă uriaşă, s-ar putea să-l convingă, dar e clar că în discuţie pot încăpea doar sume exorbitante.
Aşadar, iată că am ajuns şi în timpurile când o banală Honda Civic, conservată în stare nouă, a ajuns să coste azi cât un Mercedes E-Class sau chiar S-Class nou! Şi nici măcar nu e o Honda care să fi împlinit cei 30 de ani, când o maşină începe a fi considerată oficial drept un youngtimer clasic!
0
5,525
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!