Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un şofer de camion cu platformă, pe care transporta un mic excavator, n-a ţinut cont de înălţime şi a rupt o ţeavă de gaz la Bălţi

30 Iulie 2022 - 10:57
Redacţia PiataAuto.md
Înălţimea efectivă pe care o are un camion cu tot cu încărcătura sa e unul din parametrii esenţiali, de care trebuie să ţină cont un şofer profesionist. Un incident produs ieri la Bălţi este cât se poate de elocvent în acest sens, întrucât un camion pe care era transportat un mini excavator a rupt o ţeavă de gaz.
Din câte se pare, însă, în acest caz problema principală n-a fost faptul că braţul excavatorului ar fi ajuns la mai mult de 4 metri înălţime, cât e de obicei înălţimea sigură, ci faptul că acest camion a intrat pe trotuar, iar acolo ţeava de gaz coboară la o înălţime mai mică, întretăind trotuarul. Despre cât de învechite sunt aceste conducte aeriene de gaz ca şi concept general se poate discuta mult, însă în acest caz şoferul a intrat pe trotuar şi a trecut pe sub ţeava mai coborâtă fără a ţine cont că are şi un excavator cu braţ înalt în benă, iar în rezultat ţeava a fost ruptă şi a fost declanşată o scurgere de gaz.
Imediat au intervenit pompierii, care au securizat zona, şi cei de la serviciul gaze, care au oprit conducta, iar ulterior trebuiau să o repare. Din fericire au fost evitate urmările mai grave.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter