(VIDEO) Aceasta e o Tesla Model X cu 320.000 km parcurşi, care mai are bateria originală

21 Iulie 2022, 15:11
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul timp în vizorul public au apărut periodic exemplare Tesla care încercau să demonstreze că au putut ajunge la un parcurs mare, de sute de mii de kilometri. Dar întotdeauna exista o problemă, pentru că de cele mai dese ori se menţiona că minim 1-2 ori s-a schimbat deja bateria, iar uneori şi electromotoarele. Iar dacă se schimbă componente atât de esenţiale într-o maşină electrică, parcă nici parcursul mare nu e la fel de impresionant. Astăzi, însă, vorbim despre o Tesla din Slovacia, care are peste 320.000 km parcurşi, în mâinile aceluiaşi proprietar, şi are aceeaşi baterie originală.
Maşina aparţine unui proprietar pe nume Cristian, el fiind şi cel care relatează experienţa pe care a avut-o cu ea. E o Tesla Model X P100D fabricată în 2017, şi cumpărată în 2018. Cristian munceşte în domeniul proiectărilor energetice şi are frecvent nevoie de călătorii pe distanţe lungi în Europa şi, fiind apropiat de energia regenerabilă, a considerat oportun să aleagă o maşină electrică. Şi tocmai pentru că a călătorit atât de mult, a adunat un număr impresionant de kilometri în numai 4 ani de exploatare.
Partea şi mai impresionantă e că maşina a utilizat în mare parte supercharger-ele Tesla pentru reîncărcare, între 65-80% din toate încărcările din istoria maşinii, deci bateria a avut parte de multe încărcări fast charge, care ar fi trebuit să-i accelereze degradarea. Ceea ce s-a întâmplat de facto e exact la polul opus, bateria are acum o rată totală de degradare de doar 9,8% după acest parcurs!
Şi toate astea chiar dacă maşina mai şi tractează uneori remorci grele, de până la 2 tone, iar când merge pe autostrăzi ajunge adeseori şi la 140 km/h sau chiar mai mult. Maşina are, totuşi, şi semne ale parcursului mare, în special volanul ros sau puncte de rugină în unele zone de caroserie, pe care Cristian le arată mai jos. Totuşi, starea bateriei acestei Tesla e cel mai impresionant aspect, cu siguranţă, care demonstrează că există şi excepţii de la percepţia generală.
Vezi întreaga experienţă relatată în video-ul de mai jos.
0
7,330
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!