(VIDEO) Acesta e noul Ford Raptor R, un pick-up pregătit să galopeze şi să salte cu 710 CP acolo unde nu există drumuri

18 Iulie 2022, 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Lucruri interesante se întâmplă în America de Nord, acolo unde producătorii se întrec pe de o parte în a lansa pick-up-uri electrice, iar pe de altă parte la fel de intensă e şi concurenţa în a lansa pick-up-uri cu motoare mari şi puternice pe benzină. Toţi marii producători din SUA au făcut-o, iar până de curând vedeta era RAM SRT. De azi, însă, există o nouă vedetă — noul Ford Raptor R.
Ediţiile Raptor, în esenţă, înseamnă întotdeauna versiuni mult mai pregătite pentru performanţe şi viteze în offroad, iar ideea e inspirată din cursele Baja, unde terenul e dificil, însă poţi învinge doar dacă mergi cu pedala în podea. Aşa că ediţiile Raptor de la Ford au avut adeseori suspensii cu amortizoare duble sau arcuri uriaşe, cu braţe ranforsate şi caroserie mai pregătită de îndure salturi spectaculoase de offroad. Acum, însă, în ecuaţie a apărut şi litera R.
Iar noul Raport R nu doar că are putere uriaşă, ci o şi scoate dintr-un nou motor V8, care a debutat anterior pe Ford Mustang Shelby GT500. Da, în timp ce o mare parte din producătorii europeni anunţă că nu mai dezvoltă motoare cu ardere internă noi, cei americani lansează inclusiv V8-uri noi. Iar noul propulsor cu 8 cilindri al celor de la Ford are 5,2 litri şi e supraalimentat cu compresor mecanic, în frumoasa tradiţie de cândva.
Acesta dezvoltă 710 CP în unităţi metrice şi 868 Nm. Motorul are o admisie uriaşă pentru a putea respira pe măsura performanţei sale, iar pe lângă asta, i s-a asigurat şi un sistem de evacuare care-i pune în accent în mod frumos şi natural sunetul excepţional al arhitecturii V8. Şi anume acest sunet se face auzit în video-ul de mai jos.
Noul pick-up are şi toate celelalte elemente asigurate la nivelul de anduranţă cuvenit lui Raptor, dar ele toate sunt eclipsate de performanţa şi sunetul acestui motor. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,401
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!