(VIDEO) Acesta e primul camion electric Scania, care va transporta lemn din regiuni forestiere, atingând 80 de tone de masă totală

11 Iulie 2022, 15:24
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la Scania sunt în plin proces de livrare a primelor camioane mari electrice către clienţi din sectoare cât mai diverse de industrie, aceste camioane urmând a fi monitorizate o perioadă de către inginerii Scania, pentru a putea fi perfecţionate până la vânzarea pe larg. Acum a fost pus în operare şi primul camion electric care, împreună cu remorca, va avea o masă totală de 80 tone şi care va opera în mediul forestier, mai departe de sursele de încărcare.
Noul camion electric a fost livrat celor de la SCA, cel mai mare operator de terenuri forestiere din regiunea scandinavă. Inginerii Scania i-au tot vizitat încă din iarnă pe cei de la SCA pe terenurile lor unde munceau camioanele Scania cu propulsie tradiţională, pentru a înţelege mai bine parametrii necesari în asemenea activităţi. Iar acum au şi livrat camionul electric de top, pregătite să îndure o exploatare atât de specifică şi grea.
În februarie, Scania despre primul camion electric cu cisternă, pus în operare prin zăpezile din Suedia, greutatea căruia atingea 64 de tone. La începutul lunii iunie, Scania a pus în operare un alt camion electric cu remorcă, de această dată de 74 de tone, în rol de transportator minier. Acum, aflăm şi despre un camion de 80 de tone, pregătit să muncească la transportare de lemn din păduri.

Iniţial, în perioade de vară şi iarnă, camionul va munci deplin, însă în regim de test şi într-o zonă forestieră din Suedia mai apropiată de punctul de descărcare, călătoria tur-retur fiind de 30 km. Camionul va face 6 deplasări pe zi spre zona forestieră şi înapoi la punctul de descărcare, fiecare tur durând până la 75 minute. În fiecare seară, camionul va fi pus la încărcare la un supercharger de la sediu, cu o putere de 180 kW.
Compania forestieră care-l va opera a calculat că un singur asemenea camion electric va reduce emisiile flotei cu 55.000 de kg de CO2 pe an. Prin urmare, aceştia spun că dacă noul camion electric Scania va demonstra că funcţionează fără probleme în practică, compania lor va cumpăra neapărat asemenea camioane pentru uz obişnuit, trecând la propulsia electrică.

Vezi mai jos un video publicat în ianuarie, la etapa când inginerii Scania şi cei de la SCA studiau parametrii exacţi necesari camionului livrat acum.
0
1,481
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!